Workshop ErfgoedApp

Tijdens deze workshop leert u wat iBeacons zijn, hoe ze werken en waarvoor u ze kan gebruiken. We bekijken ook de mogelijkheden van augmented reality en leren hoe u  audiovisuele content kan gebruiken in de ErfgoedApp. Tot slot leert u hoe u een erfgoedroute of wandeling met POI’s kan maken.

Daarna gaat u zelf aan de slag en creëert u audiovisuele inhoud die u onmiddellijk kan raadplegen en testen via de ErfgoedApp. U leert hoe u een scenario (spel, tour ...) kan maken via het webbased platform van de ErfgoedApp. U gebruikt hiervoor zowel audiovisuele content, augemented reality, gps-punten als iBeacons en leert zo in de praktijk hoe deze technologie werkt en hoe u ze kan gebruiken voor uw erfgoedorganisatie.

Doelgroep: medewerkers van musea, archieven, erfgoedbibliotheken, erfgoedverenigingen, toeristische diensten of erfgoedmedewerkers in een gemeente.

De workshop gaat meestal door bij FARO in Brussel van 10.00 - 15.30 uur soms is er een workshop op locatie. Deelnemers aan de workshop krijgen één ErfgoedBeacon gratis. Prijs is 75 euro (incl BTW en lunch).

De workshop is de snelste manier om te starten met de ErfgoedApp. Deze populaire workshop gaat maandelijks door en werd reeds gevolgd door meer dan 500 erfgoedprofessionals en vrijwilligers. 

Bekijk de kalender voor de volgende workshop.