Enquête erfgoedcollecties en welzijn

Enquête erfgoedcollecties en welzijn

Om te leren hoe musea, archieven, erfgoedbibliotheken en andere erfgoedorganisaties hun collecties gebruiken voor welzijnsactiviteiten, lanceert de Brits-Vlaamse werkgroep 'Open Heritage Depots' een enquête over erfgoedcollecties en welzijn. Deelnemen kan tot 28 september.

De werkgroep is een uitloper van de trajectenreeks die door FARO samen met diverse partners uit de cultureel-erfgoed- en zorgsector werd opgezet. Bedoeling is onder meer de ontwikkeling van een train-the-trainer voor zorgverleners uit de praktijk en in opleiding, die willen gebruikmaken van open depots of van ruimtes voor object handling.

Om meer te weten te komen over hoe musea, archieven, erfgoedbibliotheken en andere erfgoedorganisaties hun collecties inzetten voor welzijnsactiviteiten zoals een reminiscentiekoffer of een autismevriendelijke rondleiding, lanceert de werkgroep nu een enquête over erfgoedcollecties en welzijn.

Het invullen van de vragenlijst duurt maximum 15 minuten. U kan de enquête ook invullen via uw smartphone. Alle antwoorden worden anoniem verwerkt. De bevraging wordt op 28 september 2018 afgesloten.

De eerste resultaten van de enquête verneemt u van Julia Cort van het Horniman Museum in Londen tijdens de tweede dag van Participation in cultural heritage for mental health recovery. Alweer een geweldige reden om u in te schrijven!

Voor meer informatie over deze enquête kan u contact opnemen met Bart De Nil (bart.denil@faro.be).

Foto: (c) FARO

Bart De Nil