In dit bericht maakt Bart De Nil kennis met de manier waarop Open Museum zijn collectie 'art extraordinary' terug binnenbrengt in de Barlinnie-gevangenis.
Halverwege zijn jobshadowing in Glasgow geeft Bart De Nil er een presentatie over werken rond cultureel erfgoed en welzijn in Vlaanderen en neemt hij deel aan een object-handlingsessie in een gemeenschapscentrum.
Bart De Nil loopt op dag drie van zijn verblijf in Glasgow een dag lang in de voetsporen van John Macinnes, verantwoordelijk voor de handling kits en de tijdelijke en permanente tentoonstellingskasten waar Open Museum zo om bekendstaat.
Op dag twee van zijn jobshadowing bij Open Museum in Glasgow staan gesprekken op de agenda met Diana Morton en Chris Jamieson over hun portfolio's.
Op kieszondag arriveerde Bart De Nil in Glasgow. Hij loopt er de komende dagen in de voetsporen van het outreachteam van Open Museum, de top van outreachwerking in musea.
Een week lang loopt onze collega Bart De Nil mee met het outreachteam van Glasgow Museums. Volg zijn avonturen via de FARO-website.
Op Wereld Daklozendag, 10 oktober, opent in Manchester een tentoonstelling met objecten van daklozen en de verhalen erachter. Kan zo'n tentoonstelling helpen om onze stereotype denkbeelden over daklozen te doorprikken?
Het V&A Museum of Childhood experimenteert met kleur als creatief instrument om het welzijn van jongeren met emotionele gedragsproblemen te meten. U komt er alles over te weten op 29 en 30 november in Museum Dr. Guislain in Gent.
Er zit meer in opruimen dan u denkt. U kan er ouderen mee helpen om langer zelfstandig te wonen en door samen herinneringen op te halen zorgt u tegelijk voor een positief welbevinden.
Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de Winter School Archives & Outreach 2019 in Antwerpen. Wees er snel bij als u dit uniek internationaal vormings- en netwerkmoment wil meemaken.
Een object op een eenvoudige manier tot leven laten komen? Het kan met een objectgestuurde filmspeler die u bovendien op een relatief simpele manier zelf in elkaar kan knutselen. De verhalenvertellers van O Lab deden het u voor.
Stedelijk Museum Amsterdam en Van Abbemuseum Eindhoven slaan de handen in elkaar voor de realisatie van STUDIO i, een online platform waarmee ze een duurzame impuls willen geven aan inclusiviteit in musea.