De Amerikaanse filmmaakster Jennifer Crandall ging in Alabama op zoek naar een antwoord op de vraag 'Who is America?'. In haar documentaire 'Song of Myself' puzzelt ze het antwoord bij elkaar met behulp van storytelling.
In het piloottraject 'Kleine documenten, grote verhalen' werkt FARO samen met het Letterenhuis en Iedereen Leest een aanbod uit voor de Herstelacademie Antwerpen.
In O Lab, een innovatieve experimenteerruimte in Overbeke (Wetteren), denkt een kleine groep creatievelingen na over hoe verhalen duurzaam kunnen ingebed worden in de buurt.
Kloosterobjecten inspireren mensen in een hersteltraject om een verhaal te brengen voor een publiek.
Wat is de relatie tussen immaterieel cultureel erfgoed en archieven? En wat kan een kruisbestuiving tussen beide opleveren? Op deze centrale vragen wil tapis plein antwoorden formuleren.
Een vlog, voluit 'video weblog', is een blog die voor het grootste deel bestaat uit videobeelden. Evert_45 is zo'n vlog, van een dertienjarige jongen uit Nederland die vertelt over zijn avonturen tijdens de laatste weken van de Tweede Wereldoorlog.
In Melle wordt een klein gemeentemuseum met zijn collecties getransformeerd tot een instrument voor de verbetering van het welzijn van kwetsbare en zorgbehoevende ouderen.
Erfgoedcel Brugge lanceerde onlangs een nieuwe herinnering- of reminiscentiekoffer met als thema 'Sport'. Hiermee breit de erfgoedcel een vervolg aan de reeks succesvolle Souvenirs-koffers die ze in 2012 voor het eerst lanceerde.
Dit LeerDok-lespakket, gericht op het secundair onderwijs, geeft leerlingen door middel van unieke archiefbronnen en de opmerkelijke verhalen die daaraan verbonden zijn, inzicht in perspectieven op vluchtelingen en vluchten vanuit een historische invalshoek.
De conferentie Storytelling for Health, van 15 tot en met 17 juni in Swansea, was zonder meer een oogopener, boordevol nieuwe inzichten en ideeën. FARO-collega Bart De Nil bracht er een bijdrage over het piloottraject 'Ingemaakt Erfgoed'.
In het project Ingemaakt Erfgoed koppelen mensen met angst- en stemmingsstoornissen een verhaal aan een bepaald object. Hun verhalen kunt u nu beluisteren via Soundcloud.
Voor elke pond die de laatste drie jaar werd geïnvesteerd in If: Volunteering for wellbeing, vloeide er zowel sociaal als economisch meer dan drie pond terug naar de maatschappij. Een opmerkelijk resultaat.