De Wellbeing of Future Generations Act verplicht overheidsinstanties om te werken met mensen en gemeenschappen en problemen zoals armoede, ongelijkheden op gezondheidsgebied en klimaatverandering te helpen voorkomen.
Claire Wellesley-Smith, een kunstenares en onderzoekster uit West Yorkshire, schreef samen met Hannah Lamb een inspirerend essay over het maken en denken met onze handen.
Objecten - ook erfgoedobjecten - kunnen dienen als katalysator om kwetsbare mensen een stem te geven, zo blijkt eens te meer uit een film over een groep vrouwen uit Leeds.
Van maandag 28 januari tot en met vrijdag 1 februari 2019 kwamen erfgoedprofessionals uit België, Canada, Estland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten samen in Antwerpen voor een unieke vormingsweek over het inzetten van documentaire collecties voor geestelijke gezondheid.
FARO en Train World slaan de handen in elkaar voor een nieuw piloottraject dat praktijkkennis wil verwerven over hoe je mensen met een mentale beperking kan prikkelen door een immersieve beleving.
In een reeks van drie blogs brengen Bart De Nil en Bart Marius verslag uit over de conferentie 'Participation in cultural heritage for mental health recovery', eind vorig jaar in Gent. In deel 3: toekomstplannen.
Op 24 januari organiseerde FARO in De Loft van Habbekrats in Wetteren een workshop waarin de deelnemers stapsgewijs werden begeleid in het bouwen van een objectgestuurde filmspeler.
In een reeks van drie blogs brengen Bart De Nil en Bart Marius verslag uit over de conferentie 'Participation in cultural heritage for mental health recovery', eind vorig jaar in Gent. In deel 2: uitdagingen.
In een reeks van drie blogs brengen Bart De Nil en Bart Marius verslag uit over de conferentie 'Participation in cultural heritage for mental health recovery', eind vorig jaar in Gent. In deel 1: enkele algemene indrukken.
De Amerikaanse podcastreeks 'Working' interviewt mensen over hoe ze hun werk doen. In tien afleveringen komen ook de medewerkers van het New Yorkse Museum of Modern Art uitgebreid aan het woord.
Door het prikkelen van alle zintuigen krijgen mensen met een mentale beperking een immersieve beleving in een museum.
Alle erfgoedinstellingen, groot en klein, zoeken naar manieren om hun verhalen te vertellen in een virtuele immersieve wereld. Het Nederlandse Fieldlab Virtual Worlds helpt hen daarbij.