Specifiek rond welzijn en gezondheid ontwikkelde FARO samen met verschillende partners uit de cultureel-erfgoed- en zorgsector de voorbije maanden enkele waardevolle langetermijntrajecten. Een overzicht.
Sinds 2014 organiseren FARO en The National Archives van het Verenigd Koninkrijk de succesvolle Summer & Winter Schools Archives & Education. Van 29 januari tot en met 2 februari 2018 vindt een nieuwe editie plaats in Gent.
Op 14 en 15 september 2017 organiseert VVBAD de vijftiende editie van Informatie aan Zee in Oostende. In het programma vindt ook de erfgoedprofessional zijn gading, met sessies over depots, erfgoededucatie en collecties. Ook FARO draagt zijn steentje bij.
Organiseerde uw erfgoedorganisatie een educatief project of een tentoonstelling, of maakte u een filmpje met een sterke link naar mediawijsheid? Doe dan mee aan de M-Awards 2017. Misschien valt uw project in de prijzen!
In het Verenigd Koninkrijk weten ze hoe ze de sociale en economische impact van vrijwilligerswerk moeten communiceren. Daar verscheen deze maand de UK Civil Society Almanac 2017.
Tijdens de zesde editie van De Staat van het Boek werd het Actieplan Leesbevordering voorgesteld. In een van de acties is een prominente rol weggelegd voor cultureel erfgoed.
Het stadsarchief van Leuven biedt al geruime tijd aan geïnteresseerden de mogelijkheid om in hun vrije tijd actief te zijn en vaardigheden te verwerven op een manier die ook voor het archief een meerwaarde genereert. Het archief breidt deze dienstverlening ...
Door het lezen van literair erfgoed worden mensen in een hersteltraject geholpen om hun eigen verhaal te vertellen. In een notendop Het nieuwe Actieplan Leesbevordering , dat werd samengesteld door het BoekenOverleg en wordt gecoördineerd door Iedereen Leest , tekent ...
Sessies met objecten inspireren mensen met angst- en stemmingsstoornissen tijdens hun behandel- en herstelfase om een verhaal te koppelen aan een object. In een notendop Het Psychiatrisch Centrum Caritas in Melle bezoekt met een kleine groep mensen met angst- en ...
Een reusachtige atlas van 1,76 bij 2,31 meter digitaliseren, het gebeurt niet elke dag. De British Library klaarde de klus en maakte er een filmpje over.
Een Nederlandse start-up ontwikkelde een multisensoriële cabine die in verschillende sectoren kan worden ingezet. Naast virtual reality (VR), augmented reality (AR) en mixed reality (MR) voegen ze zo met sensory reality (SR) een nieuwe term toe aan onze woordenschat.
Tijdens een studievoormiddag op 18 april toonden diverse sprekers aan de hand van praktijkvoorbeelden aan dat een collectieplan ook voor kleinere organisaties met een hybride collectie een haalbare kaart is. We zetten de presentaties voor u op een rijtje.