Een van de vele gesmaakte presentaties tijdens de internationale conferentie over cultureel erfgoed en geestelijke gezondheid, op 29 en 30 november in Gent, werd gebracht door Claire Wellesley-Smith. Deze kunstenares en onderzoekster uit West Yorkshire vertelde over twee langlopende gemeenschapsprojecten.
Tijdens de FARO-conferentie Erfgoed & Immersieve Storytelling gaf Peter Law, hoofd productie van Flying Object, ons een bevlogen inkijk in hoe een multidisciplinair team erin slaagde om van de tentoonstelling Tate Sensorium een multisensoriële belevenis te maken.
'GRAFT : a soil based syllabus' van het National Waterfront Museum in Swansea is een goede illustratie van de mogelijkheden die open en groene ruimtes rond erfgoedinstellingen kunnen bieden voor welzijnsactiviteiten.
Een schot in de roos, dat is het minste wat je kan zeggen van de driedaagse internationale conferentie die van 28 tot en met 30 november in Gent georganiseerd werd door FARO in samenwerking met tal van andere partners.
In het traject 'Op verhaal komen met kloosterspullen' liet Petra zich inspireren door een Afrikaanse dolk. In twee filmpjes presenteert ze u haar verhaal en getuigt ze over haar deelname aan het traject.
Eind deze week presenteert Stichting Archiefpublicaties een nieuwe publicatie over digitaal preserveren. FARO-collega Bart De Nil werkte mee aan de redactie van dit boek.
De cultureel-erfgoed- en de zorgsector hebben elkaar heel wat te bieden. In een reeks van zes bijzonder boeiende workshops over diverse thema’s en methodieken verneemt u uit eerste hand wat er zoal mogelijk is en hoe u te werk gaat.
Afgelopen zaterdagnamiddag werden in de bibliotheek van Zelzate de resultaten getoond van het piloottraject 'Elk verhaal telt in de bib'.
Hoe kunnen publiekswerkers van archieven, musea, erfgoedbibliotheken en erfgoedorganisaties de Tweede Wereldoorlog herdenken? Op welke manieren kan er een link worden gelegd tussen verleden, heden en publiek? Door een theatervoorstelling, bijvoorbeeld.
Niemand minder dan Benedicte De Koker, onderzoekster en lector aan HoGent en gespecialiseerd in mantelzorg, houdt op 28 november in het Gentse stadhuis de publicatie 'Cultureel erfgoed voor welzijn' symbolisch boven het doopvont.
Rebecca Gregory-Clarke, hoofd immersieve technologie bij Digital Catapult, geeft tijdens de FARO-conferentie 'Erfgoed & immersieve storytelling' een keynote over cutting edge immersieve projecten die cultureel erfgoed gebruiken.
Piva iGov, het Oost-Vlaams agentschap voor lokaal e-government, gaf recent een demonstratie van het archiefbeheersysteem (ABS) dat in 2019 kan gebruikt worden door de Oost-Vlaamse lokale besturen. Het resultaat van een traject dat meer dan een decennium in beslag nam.