Lieve Dhaene is een van de auteurs van het recent verschenen boek 'Kiezen is winnen. Een kompas voor keuzes in de zorg', waarin een pleidooi wordt gehouden om te kiezen voor meer solidariteit in de maatschappij.
Momenteel lopen een drietal trajecten die experimenteren met cultureel erfgoed in de buurt. Een overzicht.
In zijn nieuwste boek Tril geeft pianist en gewezen cabaretier Mike Boddé ons een originele en interessante kijk op de impact van geluiden op onze herinneringen.
In het gemeentemuseum van Melle kwamen deze week zo'n vijftien geïnteresseerden opdagen om in het kader van het piloottraject 'Van gemeentemuseum naar gemeenschapsmuseum' te brainstormen over mogelijke acties.
Hoe weet u of u maatschappelijk een verschil maakt? Om een antwoord op deze vraag te kennen moet u eerst weten welke de outcomes zijn en welke impact uw inspanningen hebben.
Dinsdag 31 oktober overleed Johan Taeldeman, professor Nederlandse Taalkunde aan de Universiteit Gent. Taeldeman was voor veel mensen hét gezicht van de dialectologie in Vlaanderen.
Bij de National Alliance for Museums, Health & Wellbeing (Verenigd Koninkrijk) verscheen onlangs een gids voor het werken met ouderen. Daarin worden praktische bevindingen uit projecten met musea, gezondheids- en zorgorganisaties en sociale diensten gebundeld.
FARO-medewerker Bart De Nil reist verder door het Verenigd Koninkrijk naar het Tyne & Wear Archives & Museum in Newcastle. Hij ontmoet er Zoë Brown en Rob Latham, twee zeer bevlogen medewerkers van het museum.
FARO-medewerker Bart De Nil ging deze week naar Glasgow, om er te werken aan de opbouw van een internationaal kennisnetwerk voor onderzoek naar open erfgoeddepots.
Met 'The archives @ the architects' onderzochten het Architectuurarchief van de Provincie Antwerpen en het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven op welke manier architectenbureaus kunnen begeleid en ondersteund worden bij het beheer van hun digitale archief.
Peter Vermeulen, een van de grootste autoriteiten op het vlak van autisme in België, zal tijdens de boekvoorstelling onder meer een pleidooi houden voor een volwaardige participatie van mensen met autisme aan de maatschappij.
Deze week verscheen het boek 'Kiezen is winnen. Een kompas voor keuzes in de zorg'. Daarin wordt een pleidooi gehouden om te kiezen voor meer solidariteit in de maatschappij, een keuze die ook cultureel-erfgoedinstellingen kunnen maken.