KADOC informeert en inspireert u met Koorts

Onze-Lieve-Vrouw ter Koorts, deel van de KADOC-site. Sally V via Wikimedia Commons, CC BY 4.0

Koorts is niet enkel een van de symptomen van het coronavirus maar ook de naam van een nieuw erfgoedmagazine. Daarmee wil KADOC u tweemaal per jaar inspireren. In dit magazine staat het erfgoed over de wisselwerking tussen religie, cultuur en samenleving centraal.

Koorts geeft ook ruimte aan stemmen van buiten de instelling. Zo wordt in het eerste nummer de werking van Erfgoedcel k.ERF voorgesteld. Daarnaast is er aandacht voor persoonlijke verhalen, zoals de getuigenis van de KADOC-imker.

De zeer gesmaakte illustratie op de cover van het eerste nummer is van illustratrice Alejandra Castro. Koorts zal voor elk nummer met een andere illustrator/illustratrice werken. Zo ligt er voor het tweede nummer mooi werk van Charlotte Peys klaar. Ook voor het derde nummer heeft de redactie al heel wat ideeën.

Koortsige nijverheid

Mocht u zich afvragen waar KADOC de inspiratie haalde voor de titel van dit magazine: Koorts verwijst naar de koortsige nijverheid, de gedrevenheid en de passie van KADOC en zijn medewerkers. Sinds 1990 is KADOC gehuisvest in het voormalige klooster van de Leuvense minderbroeders en de aanpalende kapel van Onze-Lieve-Vrouw ter Koorts, een oud bedevaartsoord. De kapel is in volle restauratie en zal over vijf jaar klaar zal zijn om het kader te vormen voor de nieuwe publiekswerking van KADOC.

Interesse?

U kunt online al kennismaken met het eerste nummer van Koorts. In het najaar verschijnt het tweede nummer en in 2021 lanceert KADOC een abonnement tegen een symbolische vergoeding.

Foto: Onze-Lieve-Vrouw ter Koorts, deel van de KADOC-site. Sally V via Wikimedia Commons, CC BY 4.0.

Bart De Nil