KOERSBUS zkt. nieuwe eigenaar

De KOERSbus on tour © KOERS

Kent u de KOERSbus al? Met deze omgebouwde museumbus ging KOERS. Museum van de wielersport voor het eerst op pad in 2021, naar aanleiding van het WK Wielrennen in ons land. De bus is nu op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Memorabilia, koersfietsen, truien en filmfragmenten van en over het wereldkampioenschap kwamen in de bus aan bod, met een specifieke focus op jongeren en beleving. In het seizoen 2022-2023 kreeg KOERSbus een nieuwe invulling met lokale verhalen en collectiestukken over de kermiskoersen, een uitstervend fenomeen in Vlaanderen.

Omdat het doel van de KOERSbus is bereikt, willen de stad Roeselare en museum KOERS de bus graag ter beschikking stellen van de erfgoedsector. Een meerwaarde voor musea of erfgoedorganisaties? Toch wel. Een bus maakt het mogelijk om als museum of erfgoedorganisatie in een lokale gemeenschap thema’s aan bod te laten komen die ouderen, jongeren of andere specifieke gemeenschappen ter plaatse benaderen. En dat op een relatief eenvoudige manier mét wat ‘historische’ bagage.

De gemeente Roeselare: "Na drie jaar, drie tentoonstellingen, 7.500 kilometer, 90 haltes en evenveel samenwerkingen met de gastlocaties, meer dan 15.000 bezoekers (jong en oud, lokaal, nationaal en internationaal) en heel wat media-aandacht is de finish van KOERSbus na 10 september bereikt. Het museum kijkt daarom uit naar een nieuwe eigenaar. Het omgebouwde voertuig is rijwaardig, professioneel omgebouwd en uitgerust met de nodige technische voorzieningen. De multi-inzetbare bus biedt dan ook heel wat mogelijkheden voor uiteenlopende doeleinden of projecten in de culturele, toeristische, creatieve of promotionele sector." 

Voor alle duidelijkheid, de inkomsten uit de bus zullen door KOERS Roeselare gebruikt worden om te investeren in de aankoop van collectiestukken. No mistakes.

Zegt het u iets? Outreach? Een alternatieve manier om bezoekers te bereiken? Wijkwerking? Waarom niet? Heel wat informatie vindt u op de site van het museum. U kan verder nog contact nemen met Thomas Ameye, KOERSdirecteur, thomas.ameye@roeselare.be

Foto: DE KOERSBUS onderweg, © KOERS Roeselare 

Anne Milkers