Neem deel aan het webinar 'Musea en publieksonderzoek'

Foto: prettysleepy1 via Pixabay

Publieksonderzoek. Wat houdt het in en wat levert het op? In 2018 coördineerde het Kenniscentrum Cultuur- en Mediaparticipatie in opdracht van het Departement Cultuur, Jeugd en Media een publieksbevraging in twaalf Vlaamse musea. Samen met FARO en het departement Cultuur, Jeugd en Media organiseert het Kenniscentrum dit najaar twee info- en vraagmomenten over publieksonderzoek. 

Een eerste webinar, op vrijdag 2 oktober van 14.00 tot 16.00 uur, legt de focus op het voorbije publieksonderzoek. De onderzoekers van het Kenniscentrum presenteren de voornaamste resultaten en beantwoorden al uw vragen. Aansluitend peilen we in kleinere groepjes naar uw ervaringen, noden en verwachtingen over het opzetten en organiseren van publieksonderzoek. We nemen het webinar ook op. Zo kunt u de presentatie achteraf herbekijken of delen met uw collega’s.  

  • Het webinar is bedoeld voor medewerkers uit musea en andere geïnteresseerden uit de professionele cultureel-erfgoedsector.
  • Meer informatie over het programma vindt u in de FARO-kalender of op de website van het Departement CJM. Daar kunt u zich ook inschrijven. 
  • Wilt u meer weten? Lees dan alvast dit nieuwsbericht met de opmerkelijkste resultaten van het onderzoek. U vindt er ook het methodologisch kader en het volledige rapport terug. 

Tweede webinar: save the date

Op dinsdag 17 november volgt een tweede webinar over het thema. hoe de resultaten van het publieksonderzoek verspreid kunnen worden en op welke manier u er als museum mee aan de slag kunt gaan. De onderzoekers van het Kenniscentrum presenteren een nieuwe onlinemodule waarmee musea de resultaten van hun publieksonderzoek kunnen bekijken. Meer info over hoe u voor deze tweede sessie kunt inschrijven volgt later.

Alexander Vander Stichele