Voor zijn jaarlijkse trefdag koos Pulse verbeelding als centraal thema. Het doet dit onder de noemer 'Verbeeldig'. Op donderdag 22 oktober kunt u in het Brugse Concertgebouw terecht voor een boeiende mix van lezingen, workshops en debatten.
Het Laboratorium voor Educatie en Samenleving van de KU Leuven is benieuwd naar de wijze waarop het erfgoedveld in de praktijk omgaat met duurzaamheidsvraagstukken. Wedden dat u meer doet dan u aanvankelijk dacht?
Of, moeilijker gesteld: hoe kan data-driven cultuurmarketing uw publiekswerving versterken? Dat zoekt publiq de volgende maanden voor u en honderden andere cultuurorganisaties uit. Ook u en uw team kunnen meewerken!
Werkt u in de cultuur-, jeugd- of mediasector en wil u van duurzaamheid een rode draad maken in uw handelen? Kom dan op dinsdag 23 oktober naar de zevende Pulse-trefdag. Op het programma: een dag boordevol uitwisseling en inspiratie.
Op 18 september organiseren we samen met verschillende partners een werksessie over de gebreken van het huidig financieel systeem, om vervolgens op zoek te gaan naar alternatieve handelswijzen. Vertrekpunt is onze specifieke rol als culturele actoren.
Een raamwerk dat het Britse museale veld wil inspireren en helpen om op een meer ecologisch duurzame wijze te handelen, dat is het Museums Environmental Framework. Bijzonder lezenswaardig, en zeer interessant voor Vlaamse instellingen.
Pulse Transitienetwerk Cultuur Jeugd Media gelooft dat cultuur een motor kan zijn voor de transitie naar een sociaal-rechtvaardige en duurzame samenleving. Sinds kort heeft het netwerk een nieuw team en een nieuwe website.
Participatie. De term duikt de laatste jaren om de haverklap op in het maatschappelijk debat. Ook in het erfgoedveld. Maar wat moet er nu precies onder participatie verstaan worden? Kom mee op Expeditie Participatie en verneem er alles over!
Wat als … stemloze voorwerpen zouden kunnen opkomen voor zichzelf? Dat is heel kort gezegd het principe van het Parlement der Dingen. Voorstellen inzenden kan nog tot en met Erfgoeddag.
Hoe kunnen we als erfgoedwerkers écht bijdragen tot een duurzamere wereld en toekomst? Dat is de hamvraag van het Groot Onderhoud, op 1 december. Bijzonder is dat u dit jaar uw stem in een echt parlement kunt laten horen!
Op 24 oktober organiseert Pulse Transitienetwerk Cultuur zijn jaarlijkse Trefdag, dit keer onder de noemer 'Hoogtij/d'. Mensen uit het brede culturele veld kunnen er elkaar ontmoeten en inspireren inzake de transitie naar een meer ecologisch en sociaal duurzame samenleving.
Bij de Nationale Loterij en bij The Shift lopen momenteel twee projectoproepen rond duurzame ontwikkeling.