We­bi­nar 'Mu­sea en pu­blieks­on­der­zoek'

Publieksonderzoek. Wat houdt het in en wat levert het op? In 2018 coördineerde het Kenniscentrum Cultuur- en Mediaparticipatie in opdracht van het Departement Cultuur, Jeugd en Media een publieksbevraging in twaalf Vlaamse musea. Samen met FARO en het departement Cultuur, Jeugd en Media organiseert het Kenniscentrum dit najaar twee info- en vraagmomenten over publieksonderzoek. 

Een eerste webinar, op vrijdag 2 oktober van 14.00 tot 16.00 uur, legt de focus op het voorbije publieksonderzoek. De onderzoekers van het Kenniscentrum presenteren de voornaamste resultaten en beantwoorden al uw vragen. Aansluitend peilen we in kleinere groepjes naar uw ervaringen, noden en verwachtingen over het opzetten en organiseren van publieksonderzoek. We nemen het webinar ook op. Zo kunt u de presentatie achteraf herbekijken of delen met uw collega’s.  

Dit webinar is gericht op medewerkers uit musea en andere geïnteresseerden uit de professionele cultureel-erfgoedsector.

Programma

14.00 uur: Inleiding

14.05 uur: Publieksonderzoek: waarom, wat en wie?

14.20 uur: Voorstelling onderzoeksresultaten

15.00 uur: Ervaringen, vragen en behoeften rond publieksonderzoek (in een aparte Teams-sessie, in kleinere groepen)

Enkele dagen voor het webinar krijgt u een deelnamelink toegestuurd. Voor de bespreking achteraf (van 15.00 tot 16.00 uur) krijgt u een afzonderlijke link toegestuurd.

Wilt u meer weten? Lees dan alvast dit nieuwsbericht met de opmerkelijkste resultaten van het onderzoek. U vindt er ook het methodologisch kader en het volledige rapport terug. 

Tweede webinar

Op dinsdag 17 november volgt een tweede webinar over het thema. hoe de resultaten van het publieksonderzoek verspreid kunnen worden en op welke manier u er als museum mee aan de slag kunt gaan. De onderzoekers van het Kenniscentrum presenteren een nieuwe onlinemodule waarmee musea de resultaten van hun publieksonderzoek kunnen bekijken. Meer info over hoe u voor deze tweede sessie kunt inschrijven volgt later.

Praktische info

Begindatum
Locatie
Online, via Microsoft Teams
Prijs
Gratis
Meer info

Inschrijven kan via de website van het Departement CJM.

Uiterste inschrijvingsdatum

Elders op FARO

Op erfgoedapp.be/tour vindt u sinds kort een handig overzicht van alle tours in de ErfgoedApp. Ging u al op verkenning?
Of u nu actief bent in de cultureel-erfgoedsector of in aanverwante sectoren, vanuit wetenschappelijk oogpunt of gewoon vanuit interesse onderzoek ...
Tijdens het Groot Onderhoud 2019 bogen maar liefst 400 deelnemers zich over het thema 'Meerstemmigheid en conflict'. De meest markante ...