Hoogtij/d

Trefdag Pulse

Op 24 oktober organiseert Pulse Transitienetwerk Cultuur reeds voor de zesde keer zijn jaarlijkse Trefdag, dit keer onder de noemer 'Hoogtij/d'. Zoals gewoonlijk kunnen mensen uit het brede culturele veld elkaar ook nu ontmoeten en inspireren inzake de transitie naar een meer ecologisch en sociaal duurzame samenleving. De Trefdag is dan ook een perfecte opwarmer voor het Groot Onderhoud waar we enkel met het erfgoedveld samenkomen.

Doorheen de Trefdag, die plaatsvindt in de Roma in Borgerhout, lopen drie thematische sporen waar u tussen kan wandelen: Vandaag, Morgen en Ontij/dTraditiegetrouw oogt het programma heel gevarieerd. U vindt er zeker iets naar uw gading in terug.

Voor de lijn ‘Vandaag’ nodigt Pulse enkele mensen en organisaties uit wier ervaringen ons vandaag al op weg kunnen zetten. En wat wij vandaag uittekenen en opzetten zal het Morgen van de generaties na ons bepalen. Welke dromen hebben wij voor die toekomst en hoe kunnen we die dromen vertalen naar onze keuzes vandaag? In het spoor van Ontij/d wringen we ons even los van dat tijdsdenken en wordt ons een kleine ontsnapping aan kaders en dwingelantijd aangeboden.

Ontdek het volledige programma (en nog veel meer) op de Pulse-webstek. Tot in de Roma!

Alexander Vander Stichele