Op de FARO-website kon u eerder al lezen over de oprichting van het crisiscomité erfgoed, in de nasleep van de watersnood in Wallonië. Sindsdien heeft dat comité een waaier van activiteiten ontplooid.
Terwijl de Belgische musea sinds 18 mei opnieuw publiek mogen ontvangen, werkte ook de Nederlandse Museumvereniging een protocol uit voor een veilige en verantwoorde heropening van de musea in Nederland vanaf 1 juni.
Wie in de vrije tijd al eens sleutelt aan klassieke voertuigen, vaartuigen, vliegtuigen, treinen en trams komt vroeg of laat in aanraking met gevaarlijke stoffen. Maar hoe kunnen hobbyisten zich beschermen tegen dergelijke risico's? Een nieuwe folder biedt houvast.
Een goede verpakking kan textiel beschermen tegen stof, licht en mechanische schade. Drie nieuwe filmpjes tonen hoe en met welke materialen u best aan de slag gaat.
Met zorg schoonmaken en onderhouden wordt nog vaak over het hoofd gezien. Een onderhoudsplan is deel van de oplossing, maar hoe pakt u dat nu precies aan?
De resultaten van de Datamonitoring archieven (najaar 2022) zijn nu beschikbaar. Lees er alles over in ons nieuwe onderdeel 'FARO-onderzoek'.
Met het project 'Zoet, zout & zand' focust Erfgoedcel Kusterfgoed op eetcultuur aan het Belgische strand. De erfgoedcel wil deze zomer zoveel mogelijk verhalen, herinneringen en beeldmaterieel verzamelen over het thema ‘eten op het strand’.
Eerder deze week is gestart met de verhuis van de abdijbibliotheek Bornem. Tienduizenden boeken verhuizen na jaren van voorbereiden en inpakken van de Sint-Bernardusabdij naar het Rijksarchief in Beveren in afwachting van de restauratie en renovatie van de abdij.
Samen met dertien vrijwilligers, vier bibliotheekmedewerkers en één restaurator voerde de Openbare Bibliotheek Brugge een EHBO-behandeling uit op zowat 1.200 oude drukken uit haar erfgoedcollectie. Het team stond in voor de registratie van de schade in een databank, het uitvoeren van conserverende...
Sinds midden vorige week is de redding van de archiefstukken uit het ingestorte Keulse Stadsarchief op een gecoördineerde manier van start gegaan. Vanaf de eerste uren na de ramp boden zich al talrijke vrijwilligers aan, zowel restauratoren uit overheidsdiensten als uit de privésector, evenals...