Op 13 juni start FARO met een lerend netwerk over duurzaam collectiebeheer. Spreker is onder meer Henry McGhie, die erfgoedinstellingen en hun partners helpt om deel te nemen aan duurzame ontwikkeling.
Een gezellige drukte was het gisteren in Mechelen, met de voltallige cultureel-erfgoedsector die opnieuw verzamelen blies op het Groot Onderhoud 2023: de klimaateditie.
Kent u Oehoe al? Oehoe is de nieuwe mascotte van de ErfgoedApp en werd speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot 11 jaar. De avontuurlijke uil nodigt kinderen en families uit om samen met hem op pad te gaan.
Op 27 april organiseerden het Provinciaal Archief West-Vlaanderen, FARO en Mu.ZEE een mooi bijgewoonde inspiratiedag over het inventariseren en waarderen van (kunstgerelateerde) archieven. Een korte terugblik.
Hebt u een cassette, spoel, videoband, plaat of filmrol in handen en weet u niet welk type het is of hoe u het kan afspelen? Zoek het uit via Kenjedrager.be!
Als grootste post-Brexituitdaging noemen musea steevast het bruikleenverkeer met het Verenigd Koninkrijk. Graag wil FARO daarom samen met u nadenken over de stappen die daarvoor nodig zijn.
ICOM publiceerde richtlijnen om fondsenwerving op een duurzame en ethische manier aan te pakken. En die kunnen we goed gebruiken.
Op 10 en 11 mei vindt in Londen 'Museums + Heritage' plaats: hét grote netwerkmoment voor musea van over het Kanaal. Ideaal om de banden met de collega’s daar aan te halen en inspiratie op te doen!
Werkt u als erfgoedmedewerker in een archief, erfgoedbibliotheek of museum en hebt u interesse in het waarderen van archiefmateriaal? Laat u op 27 april inspireren!
Op woensdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, stond in Ieper de studiedag 'Does sex matter?' op het programma, over vrouwelijke kunstenaars en genderdiversiteit in musea en de kunstwereld. Leest u even mee?