Bent u gebeten door cultuureducatie? Bent u een onderwijsprofessional (in spe) en wil u dit (nog meer) toepassen in uw lessen? Werkt u (binnenkort) in de cultuursector en wil u bijkomende competenties verwerven? Of bent u gewoon een creatieve geest die kunstdisciplines en mensen dichter bij elkaar...
Elk jaar organiseert CVO Groeipunt een aantal korte opleidingen in het studiegebied Bibliotheek, Archief en Documentatie. In november 2024 biedt het opnieuw de bijscholing Belevenisib aan.
De drie laureaten van de Cultural Management Thesis Award 2024 presenteren op 11 oktober hun onderzoek en waardevolle inzichten in het Hof van Liere (Antwerpen). De organisatie is in handen van de opleiding Master in Cultuurmanagement (UA).
Gevangenisarchieven en de betrokken rechtbankdossiers zijn unieke bronnen voor familiegeschiedenis en lokale geschiedenis. Jammer genoeg zijn deze bronnen nauwelijks gekend. Dit webinar wil daar verandering in brengen.
Tijdens dit webinar ontdekt u hoe archieven u kunnen ondersteunen in uw lespraktijk. U gaat naar huis met concrete lesideeën en bronmaterialen om in te zetten in uw lespraktijk.
Op 11 oktober organiseren VVBAD & GO opleidingen de eendaagse cursus 'Introductie Datamanagement voor informatieprofessionals'.
Erfgoed is overal, en erfgoed maakt nieuwsgierig. U kunt er heel veel kanten mee uit. De grote vraag is dan: hoe begint u er heel concreet aan? Hoe doet u dat, een prikkelende erfgoedactiviteit voor kinderen en jongeren opzetten?
Gaat u van start met een mondelinge-geschiedenisproject en wil u de basisvaardigheden in de vingers krijgen? Dan is deze basiscursus wat u nodig hebt!
“ Le superflu, chose très nécessaire”, schreef Voltaire in 1736 in zijn gedicht Le Mondain. Luxe is echter veel meer dan ‘gematerialiseerde overbodigheid’. Deze publicatie focust op verschillende vormen van opzichtige materiële cultuur in de Lage Landen van 1500 tot vandaag. Eerder dan voor de hand...
Naar aanleiding van de Week van de Smaak 2009 stelde FARO deze publicatie voor over culinair erfgoed uit het Ottomaanse Rijk. Het boek belicht de speerpunten van een rijke culinaire traditie, van een heterogene samenleving en een machtig (doch naar de nieuwste tijd toe kwijnend) rijk op het...