In 2022 lanceerde ICOM de nieuwe internationale museumdefinitie. Kunsteducatieve organisatie Bamm! miste echter nog de stem van kinderen en jongeren. En dus gingen ze zelf aan de slag, mét resultaat.
Uw bezoekers of collectie in contact brengen met poëzie, het is een 'match made in heaven'. En wel een die u perfect kunt inzetten op Erfgoeddag 2024. Een workshop op 27 november neemt u op sleeptouw.
Welke voorwerpen, verhalen of herinneringen roept het Erfgoeddag-thema ‘Thuis’ op bij jongeren en volwassenen? Hoe verschilt hun blik?
Werken rond genderdiversiteit? We vliegen erin! Met een nieuw lerend netwerk, Internationale Mannen- en Vrouwendag enzovoort. Lees hier alles over onze plannen.
Hoe maken we van kinderen en jongeren medebestuurders of coprogrammatoren? Hoe zetten we ze mee aan het roer in onze organisatie? Hoe, in andere woorden, geven we ze een fundamentele stem die mee de keuzes in de werking bepaalt?
Het Instituut voor Publieksgeschiedenis en de masterstudenten publieksgeschiedenis (UGent) wagen zich dit academiejaar aan de productie van een aantal historische documentaires. U kunt meehelpen en (al dan niet letterlijk) in beeld komen.
Erfgoedcel Brugge werkt samen met leraren-in-opleiding van Howest aan een activiteitenaanbod dat inzetbaar is voor Erfgoedklasbakken. Ontdek hoe zij dit realiseerden en overweeg ook een partnerschap.
Welke verhalen, herinneringen en betekenissen verbinden inwoners met hun buurt? Een mentale kaart uittekenen geeft inzicht in hoe een buurt beleefd wordt en wat mensen er belangrijk vinden.
Het antwoord is: Erfgoeddag! Want wie denkt aan 'thuis', denk onvermijdelijk aan eten. Op de Inspiratiedag Migratie verkennen we mogelijke activiteiten over culinair erfgoed.
Hebt u er al aan gedacht om burgerwetenschapsprojecten in te zetten in uw erfgoedorganisatie? In deze blog bieden we u alvast wat inspiratie.