Na de ‘klimaateditie’ in 2023 ontbreekt het aspect duurzaamheid ook dit keer niet op het programma van het Groot Onderhoud, op 30 mei 2024. Onder het motto ‘De toekomst is nu’ verkennen we mogelijkheden om onze erfgoedwerking verder te verduurzamen.
Het Europese CHARTER-project, dat een toekomstbestendige brug wil slaan tussen het onderwijs en de erfgoedsector, strijkt op 19 juni neer in Rotterdam. U bent van harte welkom om met ons mee te denken.
Op dinsdag 11 en woensdag 12 juni organiseert FARO twee workshops over intersectionaliteit in de erfgoedpraktijk. Samen met Setareh Noorani (Nieuwe Instituut, NL) gaan we actief aan de slag. Schrijf u snel in, de plaatsen zijn beperkt!
Smeedt u plannen met leerkrachten en leerlingen voor een digitaal, Europees en erfgoedrijk project? Schrijf u dan in voor het webinar dat FARO en eTwinning organiseren op 15 mei.
Het nieuwe nummer in de reeks ‘Cahiers Politiestudies’ belicht een wat onderbelicht thema. Met deze publicatie wordt dit deels rechtgezet.
Een nieuwe collegagroep brengt collega's samen die ervaringen, verhalen, knelpunten en vragen delen over verschillende aspecten van beladen bibliotheekcollecties. Sluit u graag aan?
23 april is het Wereldboekendag, dé dag bij uitstek om Vlaanderenleestdag te organiseren. En dat leesplezier voor iedereen is weggelegd, bewijst de verhalenbundel 'Verhalen om samen te lezen'.
Met 'De toekomst van het verleden' schreef Thijs Weststeijn een actuele wake-upcall: het wassende water zet ook voor het erfgoed heel wat op het spel. Tijd voor een interview en een debat.
Waterbeheer is belangrijk om overstromingen en droogte aan te pakken: risico's die ook ons erfgoed bedreigen. Graag sommen we de bestaande tools nog eens voor u op.
FARO-collega Katrijn D'hamers dook in de FARO-bibliotheek en las het boek ‘Het lege-vitrinesyndroom’. Daarin onderzoekt Jos van Beurden lastige vragen over koloniale collecties.