Wij ontvangen graag je persoonlijke motivatie & CV! Stuur dit ten laatste op 2 januari 2020 naar Jorijn@werkplaatsimmaterieelerfgoed.be . De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 14 en/of woensdag 15 januari 2020. Voor geselecteerde kandidaten volgt een thuisopdracht en een tweede gesprek...
Hebt u er al eens bij stilgestaan hoe erfgoed klinkt, voelt, proeft en ruikt? In aanloop naar Erfgoeddag 2020 zetten zes heel diverse inspiratiesessies in op zintuigen. Schrijf u vandaag nog in!
Gebruik de nieuwe beroepskwalificaties voor het opstellen van vacatures of een intern vormingsplan
Op 16 juni trok de Heilig Bloedprocessie uit in Voormezele. De 5e- en 6e-klassers van juf Lore uit Voormezele maakten er, samen met het Yper Museum, een reportage over: 'In het Spoor van het Heilig Bloed'.
Tijdens een studiedag op 16 mei deelden drie pilootsites hun ervaringen met het project 'Familievriendelijk erfgoed'. Een publicatie bundelt hun getuigenissen en wijst u de weg naar praktische tips & tricks.
Heel wat religieuze gebouwen stellen tijdens Erfgoeddag hun deuren open en laten u kennismaken met vakmanschap in een religieuze context.
Op 26 maart 2019 organiseerden het Departement Cultuur, Jeugd en Media en FARO een studiedag over het waarderen van cultureel erfgoed in Vlaanderen. Een bijzonder geslaagd evenement, dat we voor u samenvatten in een helder overzicht.
Hebt u altijd al meer willen weten over dat dampend bakje troost en bent u gebeten door erfgoed? Stel u dan uiterlijk 31 januari kandidaat bij het Centrum Agrarische Geschiedenis als Koffieneus.
Iedereen houdt van en leest strips - of toch bijna iedereen. Maar wat gebeurt er met het erfgoed van de strip? Met de schetsen, correspondentie, scenario’s, documentatie, albums en de originele platen? Niemand die het weet.
Moeten boeken steeds te lezen kunnen zijn? En kunnen we soms ook meerdere boeken conserveren i.p.v. slechts één exemplaar te restaureren? Deze en andere dilemma’s waren het onderwerp van het tweede internationale CORES-symposium, op 25 mei in Brugge.