Game On! Erfgoeddag 2025 daagt u uit: durf te spelen, betreed het speelveld van ons erfgoed en ontdek nieuwe en oude verhalen. Het is tijd voor actie, blijf dus niet aan de zijlijn.
Solliciteren kan tot en met 12 mei 2024. Stuur je cv en motivatiebrief naar sollicitaties@kmska.be . Met vragen over de functie of om de functiebeschrijving op te vragen, kan hier eveneens terecht. Het KMSKA streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn met een divers personeels-bestand. We...
De selectieprocedure bestaat uit een aantal verschillende proeven: voorbereidende case - week van 13 mei 2024 mondelinge proef + case voorstellen - 24 en 29 mei 2024 assessment (+niveau-& capaciteitstest) - 3 en 4 juni 2024 Je kunt al dan niet geselecteerd worden voor verdere deelname aan de...
Een nieuwe collegagroep brengt collega's samen die ervaringen, verhalen, knelpunten en vragen delen over verschillende aspecten van beladen bibliotheekcollecties. Sluit u graag aan?
23 april is het Wereldboekendag, dé dag bij uitstek om Vlaanderenleestdag te organiseren. En dat leesplezier voor iedereen is weggelegd, bewijst de verhalenbundel 'Verhalen om samen te lezen'.
Water is van onschatbare waarde. De Week van het Water is daarom het geknipte moment om het waterrijke erfgoed in Vlaanderen in de kijker te plaatsen: hoe draagt het bij aan een meer ecologische samenleving?
Op 30 en 31 maart vindt het Ambacht in Beeld Festival plaats in Brussel. U maakt er kennis met verschillende ambachten, en steekt er de handen uit de mouwen.
Wat maakt een plek een thuis? Is het de fysieke structuur? Of gaat het dieper, over de relaties en gevoelens die we koesteren? Deze vragen vormen de kern van 'HonderdHuizen', een theaterstuk van Yinka Kuitenbrouwer.
8 maart is Internationale Vrouwendag, al meer dan 100 jaar lang (ja hoor, al sinds 1911!). Ook in de erfgoedsector wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed. Ook FARO nam deel aan enkele initiatieven. We blikken even terug.
Hoe kunnen musea mensen met migratieroots en een vluchtverleden helpen in hun zoektocht naar een thuis? Hoe kunnen ze veilige locaties zijn? En hoe kunnen ze erfgoed gebruiken om belangrijke verhalen over thuis, heimwee en identiteit te delen?