De gebruikersgroep staat open voor professionele erfgoedwerkers van Vlaamse of federale cultureel-erfgoedorganisaties die kennis en ervaring rond auteursrecht (en aanverwante thema’s zoals privacy) willen uitwisselen.
Hebt u voorwerpen in de collectie waarvan u vermoedt of weet dat ze onder de term gevaarlijk erfgoed vallen? Dan is deze vormingreeks iets voor u.
Elke aanvraag wordt met de grootst mogelijke discretie behandeld. U richt uw kandidatuur (motivatiebrief en beknopt CV) voor 13/10/2024 aan mevrouw Inge Vervotte, voorzitter van het Vlaams Architectuurinstituut. Bijkomende inlichtingen en het indienen van uw kandidatuur richten aan candice.brouhon...
De drie laureaten van de Cultural Management Thesis Award 2024 presenteren op 11 oktober hun onderzoek en waardevolle inzichten in het Hof van Liere (Antwerpen). De organisatie is in handen van de opleiding Master in Cultuurmanagement (UA).
De collegagroep digitale collectieregistratie brengt erfgoedwerkers samen die ondersteuning krijgen via de projectsubsidielijn ‘Inhaalbeweging digitale collectieregistratie’, een initiatief van het Departement Cultuur, Jeugd en Media.
Gevangenisarchieven en de betrokken rechtbankdossiers zijn unieke bronnen voor familiegeschiedenis en lokale geschiedenis. Jammer genoeg zijn deze bronnen nauwelijks gekend. Dit webinar wil daar verandering in brengen.
FARO was partner in CHARTER en presenteert in deze infosessie de belangrijkste aanbevelingen van het project.
Dit lerend netwerk staat open voor erfgoedwerkers die een collectie cultuur van het dagelijks leven beheren. U hebt ervaring met of vragen over participatief verzamelen met kinderen en jongeren.
Ontzamelen: hoe doet u dat in de praktijk? Hoe zit het met de juridische basis voor verwerving en ontzamelingsprocessen? En is de Ontzamelgids ‘voor musea’ bruikbaar voor erfgoedbibliotheken en archieven?
De Mmmonk School biedt u een interdisciplinair praktijkgericht programma over middeleeuwse Vlaamse manuscripten.