Een praktische studiedag op dinsdag 19 september voor medewerkers die dagelijks de vele vragen van bezoekers in de leeszaal behandelen.
Is uw organisatie al bezig met persistente identificatie en persistente URI's? Of wil u er als cultuureel-erfgoedinstelling mee aan de slag, maar weet u niet hoe? Dan is deze studiedag iets voor u.
In deze workshop ontdekt u hoe u erfgoedspelen kunt maken met de ErfgoedApp. We starten met het verkennen van enkele spelmethodes. Vervolgens gaan we zelf aan de slag.
Op zondag 4 juni organiseren COMEET en ARC Eeklo in samenwerking met Sint-Jan Psychiatrisch Ziekenhuis en Stad Eeklo ‘Cultuur verenigd/t‘.
Op 26 mei vindt de negende editie van de IIIF Fridays plaats. Die zoomt in op enkele recente ontwikkelingen en aandachtspunten in het gebruik van IIIF.
Maud Ehrmann (École Polytechnique Fédérale in Lausanne) heeft het over de uitdagingen voor de betrouwbare semantische indexering van historische kranten.
Kaspar Beelen (Alan Turing Institute) introduceert de 'Environmental Scan’ als methode om verborgen vooroordelen in gedigitaliseerde krantencollecties te onderzoeken.
Geen theorie zonder praktijk. We luisteren naar uw ideeën om een of meerdere communicatieproblemen in uw organisatie beter aan te pakken.
Werkt u als communicatiemedewerker of -verantwoordelijke in de cultureel-erfgoedsector? Dan stuit u ongetwijfeld ook geregeld op allerhande vragen. Zowel strategische als heel operationele vragen waarover u graag eens van gedachten wil wisselen met collega’s. Omdat sommige collega’s dezelfde vragen...
Tijdens deze workshop leert u wat iBeacons zijn, hoe ze werken en waarvoor u ze kan gebruiken. We bekijken ook de mogelijkheden van augmented reality en leren hoe u audiovisuele content kan gebruiken in de ErfgoedApp.