Inspiratiebrochure Erfgoeddag 2023

In 2023 richt Erfgoeddag de schijnwerpers op onze mededieren. Van vleermuis, werkpaard en schoothond tot en met de grote boze wolf, de ekster op de galg, de eerste zwaluw, de zwarte weduwe of de immer naarstige houtworm: op zondag 23 april 2023 komt u gegarandeerd het hele dierenrijk tegen, voor en achter de schermen. Dan heeft Erfgoeddag als thema 'Beestig!'

Samen kunnen we bergen verzetten. Dat bewees ‘Erfgoeddag maakt school’, de editie van 2022. De volledige sector zette zijn schouders onder een ambitieus en creatief aanbod voor scholen van het lager en secundair onderwijs. Het is duidelijk: erfgoed & onderwijs zijn een sterke match! Maar daarmee zijn we er nog niet. Het blijft van cruciaal belang om op een toegankelijke manier uw aanbod naar scholen te brengen. Want de kinderen en jongeren van vandaag, dat zijn de erfgoedwerkers en bezoekers van de toekomst. Daarom gaan we in 2023 verder op dit elan en blijven we inzetten op het onderwijs.

Hoe we dat gaan doen? Daarover leest u meer in deze inspiratiebrochure. U vindt er heel wat inspirerende teksten over thema's zoals de gevaren die dieren in collecties met zich meebrengen, dierenverhalen, de relatie mens-dier of dieren in vormgeving. Op faro.be/erfgoeddag vindt u nog meer inspiratie of tips. U leest er ook de praktische afspraken.

U kunt de brochure onderaan deze pagina downloaden. Ontvangt u graag een papieren exemplaar? Vraag er dan eentje aan via info@erfgoeddag.be.

Auteur(s)
Michelle Van Meerhaeghe, Eva Begine, Roel Daenen en gastauteurs
Jaartal
2023