iPRES 2024 | International Conference on Digital Preservation

Het Facilitair Bedrijf (Digitaal Archief Vlaanderen), Universiteit Gent, VRT en meemoo, Vlaams instituut voor het archief organiseren in 2024 het iPRES-congres, de belangrijkste internationale conferentie over digitale preservering.

Ieder jaar wordt iPRES in een ander land georganiseerd. Van 16 tot en met 20 september 2024 vindt dit hybride congres plaats in Gent, met activiteiten op verschillende plaatsen in Vlaanderen én online.

De iPRES-conferenties worden sinds 2004 jaarlijks georganiseerd over de hele wereld. Na Glasgow, Schotland (2022) en Champaign-Urbana, Illinois (VS) (2023) is in 2024 Gent aan de beurt. Om van deze 20e editie een succes te maken slaat het kernteam de handen in elkaar met meer dan 20 organisaties uit verschillende sectoren. 

Voor wie?

IPRES brengt nationale en internationale wetenschappers, studenten, onderzoekers, archivarissen, bibliothecarissen, leveranciers en andere experts samen om kennis te delen over recente ontwikkelingen en innovatieve projecten rond digitale preservering, en samen duurzame oplossingen te zoeken.

Praktisch

  • Het programma vindt u via deze link
  • Inschrijven kan via de conferentiewebsite: klik hier

Praktische info

Begindatum
Locatie
Gent, met activiteiten op verschillende plaatsen in Vlaanderen én online
Meer info

Vragen over deze iPRES-editie? Richt ze tot hello@ipres2024.be.

Elders op FARO

Tijdens een internationale conferentie, meegeorganiseerd door FARO, werden de aanbevelingen gepresenteerd aan beleidsmakers van regionaal, nationaal en Europees niveau.
Op 12 september organiseert FARO samen met Scivil, Histories en het AfricaMuseum, een netwerkdag over burgerwetenschap en erfgoed. Inschrijven kan ...
Wat is er nieuw in de FARO-bibliotheek? Dankzij ons handige en dynamische collectie-overzicht blijft u op de hoogte van de ...