De collegagroep digitale collectieregistratie brengt projecten samen die ondersteuning krijgen via de ‘Inhaalbeweging digitale collectieregistratie’. De bijeenkomsten staan ook open voor collega's uit de cultureel-erfgoedsector
Een reeks debatten over hete hangijzers binnen het erfgoedveld. Georganiseerd door studenten van de opleiding in samenwerking met externe experts.
In het kader van de expo ReThinking Collections in het AfricaMuseum stelt de Nederlandse onderzoeker Jos van Beurden op 27 maart zijn nieuw boek voor: 'Het legevitrinesyndroom. Lastige vragen over koloniale collecties'.
Heeft uw organisatie collectiestukken die zich in het publiek domein vinden? Wil u de zichtbaarheid en vindbaarheid ervan vergroten door ze op te laden naar Wikimedia-platformen? Tijdens deze workshop op 28 maart begeleidt meemoo u hierbij.
Hoe moeten we vandaag omgaan met menselijke resten die zonder expliciete toestemming van de betrokkenen en nabestaanden in museale collecties zijn terechtgekomen?
Hoe gaat u met kinderen en tieners in gesprek over hun leefomgeving? Hoe daagt u hen uit om met hun ideeën en verbeelding mee te bouwen aan de ruimte van hun dromen? Maak kennis met drie inspirerende praktijkverhalen met elk een eigen methodiek.
Wat kunnen online AI-tools betekenen voor uw communicatiewerk? Spoiler alert: énorm veel.
Wat kunnen online AI-tools betekenen voor uw communicatiewerk? Spoiler alert: énorm veel.
Elk jaar organiseert CVO Groeipunt een aantal korte opleidingen in het studiegebied Bibliotheek, Archief en Documentatie. In mei 2024 wordt, wegens blijvende vraag, de bijscholing School & Bib ​​​​​​​hernomen.
Op dinsdagvoormiddag 19 maart 2024 presenteert het Kenniscentrum van het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) de integrale veldanalyse van het cultureel erfgoed van stoel tot stad in het Amsab-ISG te Gent.