Elk jaar organiseert CVO Groeipunt een aantal korte opleidingen in het studiegebied Bibliotheek, Archief en Documentatie. In november 2024 biedt het opnieuw de bijscholing Belevenisib aan.
U krijgt in deze sessie praktische informatie over de aanvraagprocedure via KIOSK, en bovendien kunt u uw vragen rechtstreeks stellen aan de DCJM-medewerkers.
Tijdens dit webinar ontdekt u hoe archieven u kunnen ondersteunen in uw lespraktijk. U gaat naar huis met concrete lesideeën en bronmaterialen om in te zetten in uw lespraktijk.
Dit lerend netwerk staat open voor erfgoedwerkers die een collectie cultuur van het dagelijks leven beheren. U hebt ervaring met of vragen over participatief verzamelen met kinderen en jongeren.
Kriebelt het om een project met Europese partners op te zetten maar weet u niet hoe eraan te beginnen? In deze workshop leert u meer over de basisprincipes van Europese subsidies.
In deze driedaagse opleiding leert u vanuit een algemene omkadering rond duurzaamheid en een ethisch kader verantwoorde keuzes te maken door op volgende vragen antwoorden te vinden voor uw organisatie.
Professionals uit de brede cultuureducatieve sector ontmoeten en banden met hen smeden? Dat doet u op de ontmoetingsmomenten van Netwerk Vitamine C.
Het jaarlijke ENCATC-congres vindt plaats in Lecce, Italië, van 18 tot 20 september 2024, in samenwerking met de Universiteit van Salento, Tecnopolis PST en Scuola Superiore ISUFI.
Klimaatverandering: de impact op de planeet valt niet te ontkennen. Ook voor de (internationale) erfgoedsector brengt dit grote uitdagingen met zich mee. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Nederland, het KIK en FARO sloegen eind december alvast de handen in elkaar. Deze 'Klimaatverklaring
Dit verslag van het FARO-webinar op 21 september 2021, geeft een blik op drie praktijken van live digitaal gidsen: Caroline Daemen en Tamara Ingels (Argus): zij verzorgen digitale activiteiten voor blinde en slechtziende personen en ook ziende deelnemers, en zij werken onder meer aan de hand van