De Week van de Biodiversiteit (18-26 mei) staat volledig in het teken van biodiversiteit. Het behoud ervan is een cruciale uitdaging. Ook erfgoedorganisaties hebben hierin een rol te spelen.
Jonas Van Mulder (KADOC-KU Leuven) trok tijdens de Erfgoedweken naar De Wijnpers (Leuven) als Erfgoedklasbak. Het bood hem de kans om samen met jongeren na te denken over de waarde van artistieke reflecties op koloniaal erfgoed.
Op donderdag 6 juni organiseert Lasso de derde editie van Connect & Reflect, het tweetalige inspiratie- en netwerkmoment.
Op het Groot Onderhoud staan we stil bij het Cultuurpact en de relatie tot andere kaders, zoals de code van Goed Bestuur. Maar waar komt het Cultuurpact vandaan? En waarom ervaren cultuur- en erfgoedwerkers het als een probleem?
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan vóór 16 juni 2024 je CV en een korte motivatie (max. 1 A4) naar rosan.meijer@vai.be . Ook met vragen kan je hier terecht! Als je in aanmerking komt, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek in de week van 24 juni. Ten laatste 5 juli weet je of je de job hebt.
Hoe kunnen musea hun toegankelijkheid verbeteren voor mensen met psychische uitdagingen? Museum Dr. Guislain en Thomas More Onderzoek namen deel aan het Erasmus+ MindTour project. Ontdek op 6 juni de resultaten!
Hebt u het ook een beetje gehad met het cliché dat erfgoed in Wallonië in hoofdzaak bestaat uit het ‘groene’ landschap en het ‘grijze’ industriële verleden? Tijd voor een wat grondiger en meer genuanceerde blik over de taalgrens.
Bent u op zoek naar achtergronden en inzichten over het dekoloniseren van archieven? Of over een meerstemmige aanpak? In de FARO-bibliotheek vindt u relevante literatuur.
Onder het motto ‘De toekomst is nu’ verkennen we op het Groot Onderhoud, op 30 mei 2024, mogelijkheden om onze erfgoedwerking verder te verduurzamen.