Iets voor jou? Solliciteer ten laatste op 7 oktober 2024 via de website van Stad Gent. Gent is voor iedereen. Gent gaat voluit voor gelijke kansen en erkent de diverse samenleving waarin we leven. Jouw uniekheid op basis van leeftijd, geslacht, genderidentiteit, etnische afkomst, geaardheid, geloof...
De gebruikersgroep staat open voor professionele erfgoedwerkers van Vlaamse of federale cultureel-erfgoedorganisaties die kennis en ervaring rond auteursrecht (en aanverwante thema’s zoals privacy) willen uitwisselen.
Na de twee cursusdagen begrijpt u de belangrijkste basisbegrippen uit de wereld der catalografie, bent u voorbereid om in een bibliotheek van start te gaan met titelbeschrijvingen en hebt u een leidraad om documenten op een uniforme wijze te ontsluiten.
Hebt u voorwerpen in de collectie waarvan u vermoedt of weet dat ze onder de term gevaarlijk erfgoed vallen? Dan is deze vormingreeks iets voor u.
Stuur ons je kandidatuur (CV + motivatiebrief samen met een kopie van het vereiste diploma) ten laatste op 02/10/2024. Onvolledige kandidaturen (zonder de vereiste documenten) worden niet in aanmerking genomen. Een eerste selectie zal plaatsvinden op basis van het CV en de motivatiebrief door de Cel...
Elk jaar organiseert CVO Groeipunt een aantal korte opleidingen in het studiegebied Bibliotheek, Archief en Documentatie. In november 2024 biedt het opnieuw de bijscholing Belevenisib aan.
De collegagroep digitale collectieregistratie brengt erfgoedwerkers samen die ondersteuning krijgen via de projectsubsidielijn ‘Inhaalbeweging digitale collectieregistratie’, een initiatief van het Departement Cultuur, Jeugd en Media.
Interesse? Stuur je CV naar Amélie Ntigura via jobs@demunt.be met vermelding “Vacature – Collections Manager”. Privacy: De Munt hecht veel belang aan de privacy van haar medewerkers en sollicitanten, voor meer info, lees hier onze HR-privacyverklaring. Eco-label: De Munt is zich bewust van de...
Tijdens dit webinar ontdekt u hoe archieven u kunnen ondersteunen in uw lespraktijk. U gaat naar huis met concrete lesideeën en bronmaterialen om in te zetten in uw lespraktijk.
Ontzamelen: hoe doet u dat in de praktijk? Hoe zit het met de juridische basis voor verwerving en ontzamelingsprocessen? En is de Ontzamelgids ‘voor musea’ bruikbaar voor erfgoedbibliotheken en archieven?