Op 12 september 2024 organiseert Scivil opnieuw een Inspiratie- en Netwerkdag Burgerwetenschap, dit keer bij Lamot in Mechelen.
Waar staan we vandaag met herkomstonderzoek over cultuurgoederen uit koloniale context? Dat was de vraag die op 27 mei voorlag tijdens de studiedag van het MAS en FARO in Antwerpen.
Op donderdag 30 mei kwamen zo’n 300 erfgoedwerkers in Hasselt bijeen. Samen nadenken over hoe we de toekomst van het erfgoedbeleid en -werking kunnen vormgeven: daarover ging dit Groot Onderhoud. Een eerste, korte terugblik.
Histories en FARO verzamelen verhalen over burgerparticipatie in lokaal erfgoedbeleid. Hebt u ervaring met beleidsparticipatie op lokaal vlak? Dan nodigen we u uit om uw ervaring te delen.
Voor de ene een bron van inspiratie voor een cultuuruitstap, voor de andere een handige tool om collega-organisaties terug te vinden: de Erfgoedkaart is het allemaal. Lees hier hoe u uw gegevens actueel houdt.
Belangstelling? Stuur dan een korte motivatiebrief en een curriculum vitae naar wim.seghers@sportimonium.be . Voor meer informatie kan je eveneens bij Wim Seghers terecht op hetzelfde mailadres. Ten laatste op 15 juni maken we een keuze uit alle ingestuurde kandidaturen. Sportimonium waardeert...
Tijdens deze cursus gaat u in twee workshops aan de slag met oral history.
De Andere Helft is een platform dat de rol van vrouwen in de Nederlandse kunstwereld tussen 1780 en 1980 onderzoekt, met bijzondere aandacht voor museale collecties.
Internationale conferentie in het kader van de 200e verjaardag van de National Gallery.
Op het Groot Onderhoud staan we stil bij het Cultuurpact en de relatie tot andere kaders, zoals de code van Goed Bestuur. Maar waar komt het Cultuurpact vandaan? En waarom ervaren cultuur- en erfgoedwerkers het als een probleem?