Wegwijzer voor de heropening van musea n.a.v. COVID-19: een bundeling van vragen en antwoorden

FARO organiseerde in mei en juni 2020 een aantal live-sessies over corona. Daarin zochten we samen met collega’s uit het veld naar antwoorden. In de live-sessies voor musea van 12 mei en 14 mei kwamen vooral vragen omtrent infrastructuur en inrichting aan bod, tijdens de sessie van 5 juni focusten de vragen zich vooral op het begeleiden van bezoekers. Erfgoedcellen bogen zich tijdens een live-sessie op 19 mei specifiek over de heropstart van vrijwilligerswerking.

De vragen en antwoorden die aan bod kwamen tijdens de live-sessie bundelden we in een handige brochure. U vindt er informatie over thema’s als de voorwaarden van heropening, reserveren en aankomen in het museum, organisatie van de ruimtes, bezoekers onthalen en begeleiden op zaal, en hoe om te gaan met tactiele materialen en touchscreens die worden ingezet in de presentatie of in educatieve activiteiten.

COVID-19: informatie voor de cultureel-erfgoedsector

Bent u professioneel of vrijwillig aan de slag in de cultureel-erfgoedsector en bent u op zoek naar informatie over de coronacrisis? Surf dan snel naar faro.be/corona, een themapagina waarop u alle relevante informatie gebundeld terugvindt.

Auteur(s)
Monique Verelst en Hildegarde Van Genechten (red.)
Jaartal
2020
PDF bijlagen