1. 2. 3. Familie! Zo maak je jouw museum of erfgoedsite familievriendelijk

Vlaanderen heeft geweldige toeristische troeven. Hoog tijd om die ook in te zetten voor families door hen aan te trekken naar onze erfgoedmonumenten en -collecties.

Een familievriendelijk aanbod uitwerken, dat doet u uiteraard niet in een vingerknip. Dat beseffen we. Maar het is wél een haalbare kaart, zeker dankzij de hulp van deze praktijkgerichte gids. Samen met FARO en Herita werkte Toerisme Vlaanderen de afgelopen jaren aan een pilootproject rond familievriendelijk erfgoed.

Drie toonaangevende erfgoedsites namen hieraan deel: het AfricaMuseum in Tervuren, het Museum voor Schone Kunsten (MSK) in Gent en het Provinciedomein Raversyde in Oostende. Aan de hand van allerlei workshops en denkoefeningen werkten we samen met deze sites een familievriendelijk traject op maat uit. Om andere musea te inspireren, bundelen we nu de familievriendelijke tips en richtlijnen die uit dit pilootproject naar voren zijn gekomen. Onze publicatie biedt dan ook handvatten en tools om zelf aan de slag te gaan en meer in te zetten op families in ... 1, 2, 3.

De publicatie 1. 2. 3. Familie! Zo maak je jouw museum of erfgoedsite familievriendelijk bestaat uit 3 delen:

Zie ook:

Jaartal
2019