Erfgoeddag 2010: Schrijf nu in!

Voorlopig campagnebeeld ErfgoeddagDe inschrijvingen voor Erfgoeddag 2010 zijn op 1 oktober 2009 van start gegaan. Erfgoeddag – hét presentatiemoment voor de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen en Brussel – vindt in 2010 plaats op zondag 25 april. U leest meer over het opzet van dit evenement op de projectpagina.

Er zijn tijdens de zomermaanden heel wat instrumenten in stelling gebracht die u als kandidaat-deelnemer van dienst kunnen zijn. Er is de uitstekende en goedgeschreven inspiratiebrochure, die een zowel theoretisch als erg praktisch opstapje is naar het denken over hoe FAKE? en cultureel erfgoed kunnen samengaan. Zopas is ook de reeks infosessies afgelopen, die collega’s kandidaat-deelnemers bij elkaar bracht en actief deed nadenken (en overleggen) over de invulling van het thema. Al deze info – inspiratiebrochure en talloze ideeën van collega’s –  vindt u op de website van Erfgoeddag.

Momenteel verzamelt de coördinatiecel Erfgoeddag de inschrijvingen voor de tiende editie van Erfgoeddag, die plaatsvindt op zondag 25 april 2010. Wilt u een plaatsje in het programma, dan kunt u snel en eenvoudig activiteiten toevoegen via de website van Erfgoeddag. Inschrijven gebeurt met een persoonlijke login en paswoord. Wenst u deel te nemen aan Erfgoeddag, maar heeft u (nog) geen wachtwoord en gebruiksnaam (meer), stuurt u dan gerust een berichtje naar info@erfgoeddag.be of bel +32 (0)2 213 10 82.

Let wel: de deadline voor uw inschrijving en de bestelling van het gratis promotiemateriaal is 14 december 2009. Belangrijk is dat uw voorstel(len) voldoet(n) aan de Algemene voorwaarden en dat u tijdig confirmeert. Bent u zeker van de inschrijving en moet er niets meer gewijzigd worden, confirmeer dan expliciet uw inschrijving. De meeste gemeentes hebben ook een lokale coördinator. Ga na of uw gemeente een lokale coördinator heeft, en zo ja, neem zeker contact op met hem of haar voor inhoudelijke en praktische vragen rond Erfgoeddag.

U kunt ook steeds terecht voor meer info bij: Coördinatiecel Erfgoeddag, p/a FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel Erfgoed, Priemstraat 51, 1000 Brussel, tel. +32 (0)2 213 10 60, fax. +32 (0)2 213 10 99, info@erfgoeddag.be, website Erfgoeddag

Roel Daenen