FARO en FOMU presenteren internationaal webinar over slow art en mindfulness

Mindfulness

Hoe kan mindfulness een rol spelen in musea? FARO en FOMU delen hun ervaringen met mindfulness en slow focus via een webinar op woensdag 12 september. Meld u vandaag nog aan en maak deel uit van een internationale gemeenschap van deelnemers.

Slow Art ...

Vlaanderen heeft al lang een actieve Slow-Artgemeenschap met een enthousiaste groep deelnemende musea. Elk jaar, in april, is er bovendien de internationale Slow Art Day, waarop mensen worden aangespoord om trager en bewuster te kijken naar museale kunstvoorwerpen en zo veel meer diepe lagen te ontdekken. Voor sommige musea betekent Slow Art één uur stilstaan bij één kunstwerk. Andere bekijken bijvoorbeeld vijf kunstwerken gedurende telkens tien minuten, waarna de bezoekers hun ervaringen delen.

Sinds 2010, de start van Slow Art Day, werden al meer dan 1.200 activiteiten georganiseerd, op zeker 700 locaties verspreid over de hele wereld, tot Antarctica toe. Gecombineerd met het traject in Vlaanderen en Brussel om mindfulness toe te passen, levert dit een mooie uitdaging op voor de volgende Slow Art Day op zaterdag 6 april 2019.

... en mindfulness

Een goede gelegenheid, zo vonden de organisatoren van de internationale Slow Art Day, om de partners in België uit te nodigen voor een Engelstalig webinar over Slow Art en mindfulness. Tijdens dit webinar bespreekt Tinne Langens (FOMU) de Slow Focus aanpak in het FOMU. Katrijn D’hamers (FARO) licht de resultaten toe van de workshops Mindfulness in het museum, georganiseerd in mei 2018. Het webinar toont daarnaast ook een filmpje dat werd  opgenomen tijdens een eerdere workshop in het FOMU, met onder andere de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis als partner.

Nieuwsgierig naar het resultaat? Volg dan het webinar op woensdag 12 september 2018 van 17.00 tot 18.00 uur. Aanmelden voor het webinar kan via deze link.

Met de steun van de werkgroep ‘Mindfulness’: KMSKA, FOMU, KMKG (Kunst en Geschiedenis Museum & mim), Museum Dr. Guislain, Middelheimmuseum en Museum Mayer van den Bergh.  

Foto: (c) FOMU

Katrijn Dhamers
Lezing of presentatie