Terugblik studiedag Faro-conventie, participatie en het lokale erfgoedbeleid

Studiedag Faro-conventie, participatie en het lokale erfgoedbeleid 16/1 Terugblik studiedag Faro-conventie, participatie en het lokale erfgoedbeleid

Op 16 januari 2018 organiseerden we een studiedag over de Kaderconventie van Faro, participatie en het lokale erfgoedbeleid. De verslagen van deze dag kunt u nu raadplegen.

De studiedag werd in de eerste plaats gehouden voor onroerend-erfgoedgemeenten, intergemeentelijke onroerend-erfgoeddiensten en erfgoedcellen, maar ook andere geïnteresseerden waren welkom. Meer dan 100 erfgoedprofessionals namen deel.

Van deze studiedag is er een 'storify'-verslag gemaakt. Dat geeft u een bevattelijk overzicht van wat er tijdens de lezingen en in de workshops is gezegd en getoond. Een fotoverslag kunt u hier bekijken.

De verschillende presentaties, zowel van het plenaire gedeelte als van de workshops, kunt u raadplegen op de website van het Departement Cultuur, Jeugd en Media.

De studiedag werd georganiseerd door het Departement Cultuur, Jeugd en Media, het agentschap Onroerend Erfgoed en FARO, in nauwe samenwerking met Herita en VVSG. De dag vond plaats in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.

Gregory Vercauteren