Wat doet FARO tegen de verdere verspreiding van het COVID-19 virus?

FARO neemt de nodige preventieve maatregelen om onze activiteiten en dienstverlening veilig te laten verlopen. Consulteer ook onze pagina met informatie over het COVID-19-virus.

Het FARO-team werkt de komende weken hoofdzakelijk van thuis uit. U kan onze medewerkers steeds bereiken via e-mail of telefoon. Via onze contactpagina vindt u de contactgegevens.

Vormingen, studiedagen en workshops

Vanaf 1 september hernemen we ons – grotendeels digitaal – vormingsaanbod. We volgen daarbij de richtlijnen van de overheid en het Basisprotocol Cultuur nauwgezet op.

Alle vormingen, vergaderingen en andere activiteiten van FARO in onze lokalen in de Priemstraat vinden plaats in veilige omstandigheden. We nemen daartoe de nodige preventieve maatregelen om de verspreiding van het COVID-19 virus te beperken.

 • Mogen we u vragen om bij aankomst in het gebouw in de Priemstraat uw handen te ontsmetten aan de dispenser die zich in de inkomhal naast de trap bevindt.
 • We wijzen er verder op dat het dragen van een mondmasker verplicht is voor iedereen die zich in het gebouw verplaatst (bv. om naar een vergaderzaal te gaan, voor een toiletbezoek, aan de onthaalbalie, enzovoort).
 • Op verschillende plaatsen in het gebouw hangen informatieve posters om u te informeren over deze preventieve maatregelen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Het aantal deelnemers aan (vormings)activiteiten in onze lokalen is beperkt. Als de maatregelen zouden verstrengd worden, dan is het mogelijk dat FARO de vormingen annuleert. FARO zal in dat geval maximale inspanningen leveren om de vormingen digitaal te organiseren, bv. via een webinar.

Voor vragen kunt u terecht bij de organisator van de vorming, zoals die vermeld staat bij elke vorming. Voor andere vragen kunt u mailen naar info@faro.be.

Voor alle informatie over de vormingsactiviteiten door derden die in onze kalender staan, verwijzen we naar de informatiekanalen van deze organisaties.  

Bibliotheek

Tot en met 6 oktober kunt u boeken ontlenen via een afhaalpunt. We volgen daarbij deze werkwijze:

 • Afhaalpunt uitleen: enkel op dinsdag, na afspraak tussen 10.00 en 15.00 uur.
  • Via e-mail (bibliotheek@faro.be) kunt u maximum 5 materialen aanvragen. De volledige FARO-catalogus vindt u online via https://limo.libis.be/FARO.
  • Boeken die uiterlijk op vrijdag worden aangevraagd, worden de daaropvolgende dinsdag op een stipt afhaalmoment voor u klaargelegd. U ontvangt daarover van ons een e-mail.
  • Het afhaalmoment dient strikt gerespecteerd te worden. Pakketten die op het vastgelegde afhaalmoment niet zijn afgehaald, worden geannuleerd.
  • Bij het voorbereiden en afhalen van pakketten volgen we strikt de maatregelen rond handhygiëne, social distancing en privacy.
    
 • Materialen inleveren: enkel op dinsdag, na afspraak tussen 10.00 en 15.00 uur.
  • Via e-mail (bibliotheek@faro.be) kunt u een afspraak maken om materialen weer in te leveren.
  • Afspraken die uiterlijk op vrijdag worden aangevraagd, kunnen de daaropvolgende dinsdag worden uitgevoerd.
  • Het afgesproken moment dient strikt gerespecteerd te worden.
  • We volgen steeds strikt de maatregelen rond handhygiëne, social distancing en privacy.
    
 • Om uitleentermijnen te verlengen, stuurt u een e-mail naar bibliotheek@faro.be. Op dit e-mailadres kunt u ook steeds terecht voor vragen of bijkomende inlichtingen. Aarzel niet ons te contacteren!

Vanaf dinsdag 13 oktober schakelen we over op een normale dienstverlening. U kunt dan weer bij ons terecht op dinsdag, na afspraak, van 8.30 tot 16.30 uur. Een afspraak maken kan eenvoudig via bibliotheek@faro.be of 02 213 10 60.

 • Onze dienstverlening is, net als de collectie raadplegen en boeken ontlenen, volledig gratis.
 • Nagenoeg de volledige collectie staat opgesteld in open kast.
 • Boeken ontlenen kan: u kunt maximum vijf boeken ontlenen, de uitleentermijn bedraagt één maand.

Uitleendienst

De dienstverlening van de uitleenpunten is hernomen. Heeft u een vraag? Contacteer ons dan via e-mail op uitleendienst@faro.be en plaats het uitleenpunt in CC. 

Erfgoeddag

Erfgoeddag 2020 kon niet doorgaan. De risico’s voor de gezondheid van de organisatoren en bezoekers waren te groot. Toch zijn de voorbereidingen voor deze editie, in het teken van ‘De Nacht’, niet tevergeefs. De cultureel-erfgoedsector wordt uitgenodigd om in 2021 opnieuw iets te organiseren dat past binnen dit thema. Volgend jaar vindt het evenement plaats op 24 en 25 april 2021. Meer informatie leest u in dit bericht.

Een laatste tip? Hou de FARO-website in de gaten: via dit kanaal delen we alle relevante info. Als u nog vragen heeft kan u eveneens terecht op info@faro.be.

Faro