Nieuw in de ErfgoedApp: erfgoedroutes met een volgorde

Erfgoedroutes in volgorde

Vandaag lanceert FARO een update van de ErfgoedApp met enkele kleine maar zeer interessante wijzigingen.  

Voortaan kunt u bezoekers een erfgoedroute met gps-punten in volgorde laten afleggen. In plaats van het locatiesymbool krijgt de bezoeker op de kaart een reeks nummers te zien. Zo ziet hij meteen welk punt als eerste bezocht moet worden.

Maar hoe zet u nu uw bestaande route in een bepaalde volgorde? Volgend stappenplan maakt een en ander duidelijker:

  • Ga in de ErfgoedApp-manager naar 'Tours'.
  • Ga vervolgens naar het tabblad 'Points'.
  • Zet eerst uw punten met behulp van de pijlen hoger en lager
  • Klik onderaan 'Check if the order of the points matters'.  
Punten in volgorde ErfgoedApp manager

Als voorbeeld nemen we de tour 'Grotteke van Jette' en passen die aan. In de afbeelding hieronder ziet u eerst hoe de tour eruitzag zonder volgorde. Klik onder de foto op 'volgende' om het resultaat te bekijken. U kunt het resultaat ook bekijken in de ErfgoedApp door de tour te downloaden.

zonder volgorde
met volgorde


U kunt zelf bepalen of u de bezoeker uw route in volgorde laat afleggen of niet.

Verbeterde gps-lokalisatie

Deze update verbetert ook de 'geofencing' die ervoor zorgt dat de bezoeker tijdens een wandeling beter kan gelokaliseerd worden met behulp van gps en andere technieken. 

Detectieradius instellen of niet

Sinds de nieuwe ErfgoedApp is de werking van de 'Detectie Radius' gewijzigd bij gps-punten. Een detectieradius is een extra optie die ervoor zorgt dat de content alleen maar bekeken kan worden als u werkelijk op die plek bent.

Indien uw detectieradius groter is dan 50 meter krijgt de bezoeker automatisch een bericht als hij in de 50 meterzone van het punt komt om hem te melden dat er nieuwe informatie in zijn buurt is. Vanaf dan is het punt ook te bekijken via de knop 'Dichtbij' in de app. Stelt u de detectieradius kleiner in dan 50 meter, dan zal de bezoeker het bericht pas krijgen als hij in die kleinere zone komt, bv. 25 meter.

Als u geen detectieradius instelt, krijgen bezoekers automatisch een bericht als ze binnen 50 meter rond het punt komen. Het punt is dan ook zichtbaar via de knop 'Dichtbij'. Het voordeel is dat bezoekers uw informatie overal kunnen bekijken via de kaart. Er is geen extra locatierestrictie. Grotteke van Jette is een voorbeeld van zo'n tour zonder detectieradius die u overal via de kaart kunt bekijken. Aan u de keuze!

Bram Wiercx