Medewerkers Week van de Smaak op studiereis naar Turkije

Meze - Foto: Ambassade van TurkijeTwee medewerkers van de Week van de Smaak, Tine Theunissen en Hilde Brepoels, reisden naar Turkije om er kennis te maken met het gastland van de Week van de Smaak 2009. Een goedgevuld programma liet hen kennismaken met experten, verenigingen en organisaties en bracht hen in contact met de Turkse smaakcultuur.

De vierde editie van de Week van de Smaak focust op Turkije, een minder bekende maar bijzonder rijkgevulde wereldkeuken. Gelegen op de grens tussen oost en west ontstond in Turkije door de eeuwen heen een ware fusion keuken. Van de Turkse nomaden tot de Seltsjoeken en de Ottomaanse paleiskeuken: elke periode drukte zijn stempel op de Turkse gastronomie. Nochtans reikt de kennis van de doorsnee Vlaming over de Turkse eetcultuur meestal niet verder dan de kebap en het Turks brood. Een van de grote uitdagingen van deze editie van de Week van de Smaak is dan ook om Vlaanderen te laten kennismaken met de échte Turkse keuken, met de verschillende regionale specialiteiten en tradities, de culinaire bijzonderheden, de typische producten en ingrediënten.

Een verslag over de studiereis van Tine en Hilde naar Turkije, kan u lezen op hun persoonlijke blogpagina's. Meer informatie over de Week van de Smaak en het gastland Turkije, vindt u op de website.