'Hoe maakt u het?' Nieuwe brochure biedt inspiratie voor Erfgoeddag 2019

Cover aspiratiebrochure Erfgoeddag 2019

Onder het motto 'Hoe maakt u het?' richt de 19e editie van Erfgoeddag op zondag 28 april 2019 volop de schijnwerpers op vakmanschap. Centraal staat het cultureel erfgoed van en over vakmanschap, meesterschap, leren en maken in Vlaanderen. Hoe maakt u het? Maar ook: hoe maakt het je? En hoe geven we dat dan door? Voeg aan die vragen nog het suggestieve woordje ‘beter’ toe, en u hebt het thema en de uitdaging van Erfgoeddag 2019 helemaal beet: over vakmanschap, ambachtelijkheid en vakmensen (v/x/m) dus. En cultureel erfgoed.

Om u optimaal voor te bereiden op een geslaagde Erfgoeddageditie, ontwikkelden we dit jaar opnieuw een gids boordevol tips en ideeën. Geen inspiratie- maar een aspiratiegids deze keer, want de verwachtingen rond ‘baanbrekend vakmanschap’ in Vlaanderen zijn hoger dan ooit. Denk bijvoorbeeld maar aan het programma Vlaamse Meesters en de meester-leerling-trajecten, opgezet door de Vlaamse minister voor Cultuur. In de aspiratiegids loodsen we u doorheen uw deelname en formuleren een antwoord op tal van mogelijke vragen.

Elke (erfgoed)organisatie die al eens aan Erfgoeddag heeft deelgenomen, krijgt de brochure automatisch toegestuurd, net als alle lokale coördinatoren. Hou dus de komende dagen uw brievenbus in de gaten. 

Wenst u voor de eerste keer deel te nemen of ontvangt u onze nieuwsbrieven en brochure nog niet? Geef dan een seintje via info@erfgoeddag.be

Bent u ongeduldig? Dan kan u hier alvast de digitale versie van de brochure bekijken. 

Krijgt u graag persoonlijke toelichting en tips? Kom dan naar een van onze zes inspiratiesessies. Een overzicht van alle sessies vindt u terug in de kalender van FARO. U bent van harte welkom.

Foto: © Visit Flanders, CC BY-NC-ND 2.0

tine vandezande