Themabeeld Erfgoeddag 2024

Erfgoeddag 2024

Staat zondag 21 april 2024 al omcirkeld en met een uitroepteken in uw agenda? Die dag is het weer Erfgoeddag, in het teken van ‘Thuis’. Tijdens de Erfgoedweken (tussen 15 en 26 april) rekenen we ook op een knap aanbod voor scholen. Ons themabeeld voor Erfgoeddag 2024 is er, en u kunt zelf aan de slag met het promotiemateriaal.

Zin om ook een activiteit te organiseren voor Erfgoeddag of Erfgoedweek? Fijn! Registreer dan zo gauw mogelijk uw activiteiten. Dat kan via inschrijven.erfgoeddag.be.

Meer inspiratie voor Erfgoeddag op zondag 21 april

Om u te helpen bij de invulling van het thema 'Thuis' stellen we u graag voor: de nagelnieuwe inspiratiebrochure. De inspiratiebrochure Erfgoeddag en Erfgoedweken 2024 is opgevat als een laagdrempelige ideeëngenerator. Al lezend komt u vast op pistes die u in uw organisatie (en/of met partners) verder kunt uitwerken tot een interessante publieksactiviteit. Het thema ‘Thuis’ biedt namelijk héél veel ingangen en aanknopingspunten om met bekenden en onbekenden aan de slag te gaan. We zijn dan ook erg benieuwd naar uw voorstellen.

En ook de Erfgoedweken zijn weer van de partij: een week voor en een week na Erfgoeddag, van 15 tot en met 26 april 2024. Ook daarover verneemt u alles in de brochure.

Hoe registreer ik mijn activiteit?

Vanaf vrijdag 12 januari gaan we aan de slag met uw geregistreerde activiteiten. Weet u nog niet precies wat u wil organiseren of bent u op zoek naar praktische richtlijnen? We zetten alles nog eens op een rijtje:

  • Inschrijven voor Erfgoeddag en Erfgoedweek verloopt via erfgoeddag.be en gebeurt zo gauw mogelijk.
  • Uw activiteit wordt nagekeken door de coördinatoren en verschijnt daarna al op de UiTDatabank. Activiteiten voor Erfgoedweek worden gepubliceerd op cultuurkuur.be/erfgoedweek. Activiteiten voor Erfgoeddag verschijnen vanaf 21 maart ook op Erfgoeddag.be.
  • Meer info over de Erfgoedweken leest u hier.
  • Tips voor het inschrijven van een activiteit leest u hier.
  • Uw activiteit moet voldoen aan de algemene voorwaarden. Zo is uw initiatief op Erfgoeddag en Erfgoedweek gratis voor het publiek en is voor Erfgoeddag de link met het thema Thuis aangeraden. Neem de voorwaarden hier door.

Vragen? We zijn er voor u

Weet dat u er niet alleen voor staat: we ondersteunen u, samen met vele enthousiaste lokale coördinatoren en erfgoedcellen. Heeft u vragen, of toetst u uw ideeën graag met ons af? Neem contact op met Eva Begine (Erfgoedweek/onderwijs) of Seppe Van Pottelbergh (Erfgoeddag/communicatie).

Seppe Van Pottelbergh