Wie Europa zegt, zegt Vleva

Europese vlag

Mocht u het (nog) niet weten: 2018 is uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. In essentie is het EYCH een uitnodiging om uw collecties en werking op de (Europese) agenda te zetten. U staat er echter niet alleen voor.

Een organisatie die u kan gidsen doorheen het Europese speelveld is Vleva. Vleva is een publiek-private vzw die “gaat voor meer Europa in Vlaanderen en meer Vlaanderen in Europa,” aldus haar baseline.

Heel concreet doet Vleva het volgende:

  • Het EU-nieuws monitoren: op de Vleva-website vindt u dagelijks ‘Europees nieuws’, ook over cultuur. Sommige thema’s volgt Vleva van A tot Z op via de beleidsmonitor.
  • Loketfunctie: het subsidieteam gaat voor u op zoek naar de geschikte contactpersoon, Europese financiering en informatiebronnen. Zo vindt u op de website onder meer
  • Bruggenbouwer: Brussel is een van de belangrijkste diplomatieke steden ter wereld, met vele honderden netwerken. Stuk voor stuk waardevolle informatiebronnen. Maar welk netwerk is u op het lijf geschreven? Daartoe kunt u raad vragen aan Vleva. Want die netwerken en partnerschappen kunnen er mee voor zorgen dat uw project én uw organisatie op de Europese kaart gezet worden.
  • Ondersteunt uw belang: kent u de meest cruciale fase van een EU-lobbytraject? En weet u precies wie het dossier volgt op Belgisch en Europees niveau? Vleva maakt u wegwijs in Europa en zorgt ervoor dat u op het juiste moment bij de juiste persoon bent.

 

Maak een account aan op de www.vleva.eu, neem deel aan gerichte infosessies, of stel uw vraag aan het Vleva-team. U kunt de organisatie ook volgen op Twitter, Facebook en LinkedIn.

Meer specifieke informatie over het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed, waaronder de lezingenreeks Thank Europe it's Monday, vindt u elders op onze website.

Roel Daenen