Vergader eens in een schilderij

Vergaderachtergrond 'Het feest van Silenus' van Alfred Phillipe Roll, Museum voor Schone Kunsten Gent. Foto: Michel Burez, CC-BY-NC-ND.

Never waste a good crisis”: deze aan Churchill toegeschreven gevleugelde woorden spelen dezer dagen allicht vaak door het hoofd van allerlei creatievelingen. meemoo pakt uit met een mooie visuele verrassing. 

Uit de uitgebreide digitale collecties van verschillende musea in Vlaanderen maakte Art in Flanders / meemoo een mooie selectie achtergronden voor uw digitale meeting op Zoom of Microsoft Teams. De premisse is “dat uw collega’s u mogelijks liever zien zitten ‘in’ een Rubens dan tussen de rommel. Ensor kan inspireren en de prachtig gerestaureerde beelden van Het Lam Gods brengen kleur in iedere vergadering.”

Screenshot vergadering

Het gebruik ervan is kinderspel: u vindt een handige gebruiksaanwijzing op de website van Art in Flanders / meemoo. Zij die dat wensen kunnen hun gesprekspartner(s) uitdagen om creatief met deze beelden aan de slag te gaan. U kunt daarna desgewenst sfeerbeelden delen op de sociale media met de hashtag #vergadermetkunst.

De beelden op deze pagina kunt u gratis gebruiken onder de Creative Commons-licentie CC-BY-NC-ND. Lees hier meer over gratis downloaden via Art in Flanders.

In het juninummer van faro | tijdschrift over cultureel erfgoed leest u meer over tal van creatieve ideeën in en van de cultureel-erfgoedsector tijdens de coronacrisis.

COVID-19: informatie voor de cultureel-erfgoedsector

Bent u professioneel of vrijwillig aan de slag in de cultureel-erfgoedsector en bent u op zoek naar informatie over de coronacrisis? Surf dan snel naar faro.be/corona, een themapagina waarop u alle relevante informatie gebundeld terugvindt. 

Afbeelding: Het feest van Silenus van Alfred Phillipe Roll, Museum voor Schone Kunsten Gent. Foto: Michel Burez, CC-BY-NC-ND.

Roel Daenen