MuseumLAB Open Data: schrijf snel in!

MuseumLAB_derde_editie
Collecties zijn de bouwstenen van onze musea. Maar ze komen pas tot leven door de verhalen die we ermee maken. De laatste jaren gebruiken we allerhande nieuwe technologieën om ze op een interactieve, participatieve manier te vertellen. De meest recente innovatie is die van open data.
 
Wat betekent het voor musea als ze hun data ‘open maken’ en gaan delen? En kunnen we er leuke, inspirerende en interessante publiekstoepassingen mee maken? Hoe doen we dat op een gestructureerde en efficiënte manier?
 
Ontdek het tijdens de derde editie van het MuseumLAB op 18, 19 en 20 september in Gent! Laat u inspireren door enthousiaste experten, ontmoet nieuwe collega’s of verstevig bestaande relaties tijdens deze intensieve driedaagse! Bekijk de flyer voor meer informatie.
 
Het MuseumLAB wordt georganiseerd door iDROPS i.s.m. FARO met de steun van het Departement voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media. Deze editie kadert binnen een grootschalig traject rond open data in Vlaanderen georganiseerd door Packed, de Open Knowledge Foundation Belgium, Creative Commons Belgium en Kunstencentrum Vooruit. Op zaterdag 21 september is er Apps for Culture, het sluitstuk van dit traject. Tijdens deze hackaton worden de drie beste ideeën van het MuseumLAB voorgesteld.
Olga Van Oost