Hoe krijg ik grip op mijn geld?

GripOpHetGeld

Een goed financieel beleid: het is de basis van elke gezonde organisatie. Een open deur? Voor iemand met een zakelijke of boekhoudkundige achtergrond waarschijnlijk wel. Maar doorgaans niet voor een (beginnend) leidinggevende in de cultureel-erfgoedsector. 

Van haar of hem wordt verwacht inzicht te hebben in de basisbeginselen van financieel beleid om een doortastende organisatiestrategie te kunnen voeren. Maar hoe stelt u een begroting op? Wat is het verschil tussen een balans, een resultatenrekening, een jaarrekening? Hoe analyseert u kosten en diverse inkomstenstromen? Zeggen deze begrippen u weinig of niets? Of wilt u toch nog wat meer grip krijgen op uw eigen balans? En wilt u op een trefzekere wijze resultaten aan uw Raad van Bestuur presenteren? 

Wacht niet langer en schrijf u in voor de tweedaagse cursus Grip op het Geld, die deel uitmaakt van het opleidingstraject Erfgoed en Zaken

Docent is opnieuw Johan De Cooman, van BDO. Johan De Cooman gaf de cursus een eerste keer in 2013. Johan De Cooman werkt heel interactief en gebruikt tal van praktijkvoorbeelden. Hij maakt ook veel ruimte en tijd om in te gaan op de persoonlijke cases van de deelnemers.De evaluaties van de deelnemers waren unaniem positief: '"Een voor mij moeilijke materie werd op een bijzonder bevattelijke en enthousiasmerende manier gebracht". "Zeer concreet maar toch voldoende overzicht". "Helder uitgelegd, goede verhouding theorie-praktijk". 'Ruimte voor vragen". "Enthousiaste docent"!

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Olga Van Oost