Thank Europe it’s Monday! FARO en Herita organiseren lezingenreeks voor EYCH 2018

Maandag

Onder de roepnaam 'TEIM: Thank Europe it’s Monday' organiseren FARO en Herita in het voorjaar van 2018 een lezingenreeks met toonaangevende internationale specialisten in de erfgoedstudies. Ze doen dat in het kader van het Europees Jaar van het Erfgoed.

In deze lezingenreeks gaan toonaangevende internationale specialisten in de erfgoedstudies dieper in op actuele problemen, uitdagingen en manieren om het potentieel van erfgoed(zorg) in Europa te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten.

Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar het belang en de effecten van de Kaderconventie van de Raad van Europa over de waarde van cultureel erfgoed voor de maatschappij (Faro, 2005) en de Conclusies over cultureel erfgoed als een strategische hulpbron voor een duurzaam Europa (Raad van de Europese Unie, Brussel, 20 mei 2014). Hierbij komen zowel onroerend, roerend, digitaal als immaterieel erfgoed aan bod.

De informele titel van de reeks is een knipoog naar een gevleugelde uitdrukking in het Engels, die ook als naam voor een restaurantketen gebruikt wordt: TGIF: Thank God It’s Friday. De lijst van maandaglezingen wordt nog verder aangevuld.

Programma

Logo's EYCH, FARO, Herita
Marc Jacobs