Vlaanderen (en FARO) steunt immaterieel erfgoedwerk in Zuidelijk Afrika

Traditionele dans Mbende of Jerusarema in Murehwa, Zimbabwe. Fidelis Manyange aka manfidza via Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

FARO, via Marc Jacobs, was de voorbije acht jaar nauw en actief betrokken bij een reeks projecten in Zuidelijk Afrika, die gefinancierd werden door het Vlaamse UNESCO fund-in-trust. De focus lag hierbij op het beleid rond en de praktijk van het borgen van immaterieel erfgoed in de Engelssprekende landen boven Zuid-Afrika. Deze zomer verschijnen vier artikels over de impact van dit meerjarige project. 

In een reeks van vier met steun van het Fonds Pascal Decroos gerealiseerde bijdragen in rekto:verso en Apache, gaat Margot Cassiers in op de projecten. U vindt de artikels via de website van rekto:verso, waar u ze gratis kunt lezen. 

Meer informatie over het platform vindt u eveneens via de website van SAICH - Southern African Intangible Cultural Heritage Cooperation. In een Engelstalige brochure (met ook een bijdrage van Marc Jacobs over samenwerkingsontwikkeling) wordt het brede project voorgesteld. Deze brochure kunt u hier downloaden.

Foto: Traditionele dans Mbende of Jerusarema in Murehwa, Zimbabwe. Fidelis Manyange aka manfidza via Wikimedia CommonsCC BY-SA 4.0

Marc Jacobs