Cultureel erfgoed draagt bij tot een lokale ontwikkeling | Lezing Koen Van Balen

Koen Van Balen is hoogleraar aan de KU Leuven, departement Burgerlijke Bouwkunde. Hij is tevens directeur van het Raymond Lemaire Internationaal Centrum voor Conservatie (RLICC) en houder van de UNESCO-leerstoel over preventieve conservatie, monitoring en onderhoud. Hij is daarnaast ook een van de onderzoekers achter het rapport Cultural Heritage Counts for Europe.

Het rapport Cultural Heritage Counts for Europe toont aan hoe en in welke mate cultureel erfgoed een bijdrage levert aan levenskwaliteit en aan duurzame ontwikkeling. Historische gebouwen, buurten, steden en cultuurlandschappen hebben het vermogen om ons allen te inspireren en te verrijken. Ze helpen ons om een gevoel van verbondenheid te ervaren met een bredere gemeenschap.

Het rapport bevat hierover feiten en cijfers die aantonen dat cultureel erfgoed van onvervangbare sociale, ecologische en economische waarde is. Zo informeert, verdiept en versterkt het rapport het volledige potentieel van cultureel erfgoed als een belangrijke bron voor duurzame ontwikkeling. Het toont ook aan hoe cultureel erfgoed kan bijdragen tot de lokale nationale en Europese besluitvorming.

Tijdstip: 14.00 - 16.00 uur

Deze bijeenkomst is de laatste sessie van de lezingenreeks TEIM/EYCH2018 van FARO & Herita. Meer uitleg over deze reeks, plus een overzicht van de overige sessies, vindt u hier.

Logo EYCH, FARO, Herita

Praktische info

Begindatum
Locatie
Herita, Hofkamer, Oude Beurs 27, 2000 Antwerpen
Lesgevers
Koen Van Balen
Prijs
Gratis. Gelieve vooraf in te schrijven via onderstaand formulier.

Elders op FARO

In de gloednieuwe toolbox 'Erfgoed waarderen' verzamelen we voor u alle informatie die u nodig heeft om een waardering tot ...
Kent u hem al, de nieuwe versie van de ErfgoedApp? Op basis van feedback van gebruikers en contentmakers werd de ...
Op vrijdag 9 november 2018 wordt u verwacht in Brussel, samen met honderden andere erfgoedwerkers. Die dag verzamelen we in ...