Zomerschool over etnografische collecties: laatste kans om in te schrijven

Summer school

Nog tot 30 april kan u inschrijven voor de zomerschool Ethnographic collections, aspects of research, preservation and conservation. Een unieke gelegenheid, want deze derde editie geldt ook als de laatste.

De zomerschool (22-30 augustus2018) dompelt u volledig onder in de wereld van etnografische objecten. De organisatie is in handen van de Universiteit Antwerpen (Faculteit Ontwerpwetenschappen), Etnocoll, FARO en de Koning Boudewijnstichting, in samenwerking met verschillende musea en universiteiten.

Gedurende acht dagen ligt de focus op etnografische objecten als power objects, met organische en anorganische materialen. De summer school wisselt theoretische introducties door experten af met veel hands-onpractica. Zo krijgt u de kans om volop te werken aan museale objecten en staat er een dag atelierwerk in een museum op het programma. Tijdens een excursie maakt u kennis met het verzamelbeleid, de scenografie, het depot en de restauratie van etnografische objecten bij enkele musea in België.

Wie wil deelnemen aan deze laatste editie van de zomerschool, en meer wil weten over het omgaan met etnografische objecten, wacht dus best niet te lang. Inschrijven kan tot 30 april.

Praktisch

  • Wanneer: 22-30 augustus 2018
  • Waar: Antwerpen, maar met uitstappen naar Brussel, Heverlee en Louvain-la-Neuve
  • Prijs: studenten betalen 380 euro (er kunnen drie studiepunten worden toegekend), professionals betalen 480 euro.
  • Meer informatie op de website van de summer school.
Katrijn Dhamers