Migratieverhalen welkom in Brussel

Migration collection days

Het Huis van de Europese Geschiedenis, daar moet u zijn op 15, 16 en 17 maart voor de eerste editie van de Europeana Migration Collection Days. Tijdens deze collectiedagen nodigt Europeana verschillende gemeenschappen uit om hun persoonlijke migratieverhalen, foto's, dagboeken, filmpjes en brieven te delen met Europeana.

Deze objecten en verhalen maken deel uit van de rijke en gedeelde migratiegeschiedenis van Europa. Europeana wil ze nu verzamelen voor de toekomst, zodat het thema en de collecties ook toegankelijk worden voor onderwijs, onderzoek en vele andere toepassingen. 

Met het initiatief wil Europeana aantonen dat migratie ook cultuur rijker maakt. Ons cultureel erfgoed in Europa, zo schrijven ze, is het resultaat van de bewegingen van mensen en ideeën. Bovendien is migratie sterk verweven met het leven van alledag en zorgt het op verschillende manieren voor een verrijking.

In 2018, gedurende het European Year of Cultural Heritage, organiseert Europeana verschillende collectiedagen. Bedoeling is om musea, bibliotheken, archieven en audiovisuele collecties die werken rond het thema migratie actief te betrekken en de digitale collectie te vergroten.

Brussel bijt dus de spits af, in het Huis van de Europese Geschiedenis, Belliardstraat 135, 1000 Brussel. U wordt er verwelkomd op 15 en 16 maart (9.00 - 17.00 uur) en op 17 maart 2018 (10.00 - 17.00 uur).

Meer informatie vindt u op de website van de collectiedagen.

Katrijn Dhamers