Collegagroepen migratie en cultureel erfgoed: schrijf nu in!

Wil je graag concrete vragen voorleggen aan collega’s in verband met migratie of interculturaliteit? Heb je behoefte aan verdiepende thema’s in verband met migratie? En wil je tegelijk ook inspirerende praktijkvoorbeelden van dichtbij leren kennen? FARO organiseert in 2012 daarom in samenwerking met onder andere Erfgoedcel Brussel, Stemmen uit Babel, Amsab-ISG en het Minderhedenforum een reeks collegagroepen ‘migratie en cultureel erfgoed’. Tijdens de collegagroepen kunnen ervaringen worden uitgewisseld maar wordt ook verdieping gezocht door diverse thema’s aan te boren.

Elke bijeenkomst duurt een hele dag. Aan het begin krijgt u de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met collega’s. Vervolgens wordt een thema onder de loep genomen waarbij erfgoed en migratie elkaar raken en dat een nieuwe kijk kan bieden op omgaan met cultureel erfgoed. De dag wordt telkens afgerond door een bezoek van of aan een praktijkvoorbeeld.

Agenda:

  • 11 oktober 2012 (Gent), Thema: De stem van de etnisch-culturele minderheden over cultureel erfgoed
  • 28 november 2012 (Brussel), Thema: erfgoed, migratie en de sociaal-artistieke praktijk


Deelname aan de collegagroepen is gratis, inschrijven is verplicht. Klik op de datum voor meer informatie over de thema's en de mogelijkheid tot inschrijven.

Katrijn Dhamers
interculturaliteit
migratie