AIRCHECQ | Een laatste oproep

Impact van de mens. Foto: CC0

Op 22 oktober organiseert FARO samen met de Universiteit Antwerpen de workshop AIRCHECQ. Met de AIRCHECQ-tools verbetert u de bewaaromstandigheden van uw collectie en ontmaskert u onzichtbare risico’s. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen vrij.

Het AIRCHECQ-team ontwikkelde tools die u helpen het binnenklimaat in een ruimte in kaart te brengen en te evalueren hoe gunstig de bewaaromstandigheden er zijn voor uw collectie. In drie stappen begeleidt de AIRCHECQ-methode u naar een goede oplossing, specifiek voor uw bewaarruimte of tentoonstellingszaal. 

Voor meer uitleg over de AIRCHECQ-methode lees de vorige blogs:

  • Blog 1 : ‘Save the date | Erfgoed beter bewaren? Workshop AIRCHECQ’
  • Blog 2: ‘AIRCHECQ | Praktijkonderzoek: Sint-Martinuskerk in Aalst’

U kan de AIRCHECQ-methode toepassen voor een evaluatie van de huidige omgevingsomstandigheden of voor een vergelijkende studie tussen oude en nieuwe datasets. Hoe goed (of hoe slecht) is bijvoorbeeld de omgeving voor uw collectiestukken? En wat met de verschillen in materialen? Ook voor het evalueren van ingrepen zoals het plaatsen van gordijnen voor de ramen, een sas inbouwen aan de inkomdeur of het afdekken van lichtkoepels kan de AIRCHECQ-methode haar nut bewijzen.

Twijfelt u nog of deze methode interessant kan zijn voor uw organisatie? Schrijf u dan vandaag nog in voor de workshop AIRCHECQ: erfgoed beter bewaren?, op 22 oktober aan de Universiteit Antwerpen. 

Foto: CC0

Julie Lambrechts