Op dinsdag 24 oktober 2023 werd de derde editie van de Erfgoed Challenge gelanceerd. Het KIK selecteerde vier Belgische erfgoedparels die dringend een betere zorg nodig hebben.
In een nieuw hoofdstuk op de Erfgoedwijzer leert u meer over passief klimatiseren: de relatieve vochtigheid bijsturen met vochtregulerende materialen.
Op 26 september organiseert Prebes Antwerpen samen met ETWIE en FARO in het Fotomuseum Antwerpen (FOMU) een studienamiddag over gevaarlijk erfgoed, met een bijzondere focus op asbest.
Op dinsdag 13 juni kwam het Lerend netwerk duurzamer collectiebeheer een eerste keer bij elkaar. Met dit initiatief gaat FARO samen met de sector concreet aan de slag rond het thema duurzaamheid: een direct vervolg op het Groot Onderhoud.
In deze collegagroep wisselen collega's uit erfgoedbibliotheken, archieven en documentatiecentra tips en tricks uit over het behoud en beheer van bibliothecair en documentair erfgoed.
Vijf musea in ons land en ICOM Belgium Flanders slaan de handen in elkaar om de film 'Explosions Near the Museum' te tonen en zo hun publiek bewust te maken van de leegroof van museumcollecties in Oekraïne.
Collectiezorg is een kerntaak van veel organisaties in onze sector en prominent aanwezig in de werking van de organisatie. Maar hoe kan de dagelijkse zorg voor erfgoedcollecties bijdragen aan duurzaamheid?
28 april is door de Internationale Arbeidsorganisatie uitgeroepen tot 'Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk'. Een ideale dag om even stil te staan bij de risico’s op de werkvloer, ook voor cultureel-erfgoedwerkers.
Eind maart organiseerde MuseumNext 'The Green Museums Summit'. Heeft u dit digitale symposium gemist? FARO vat enkele interessante presentaties voor u samen. Vandaag: het Museum of Communication, Bern.
Uit alle hoeken van Vlaanderen en Brussel gaven erfgoedinstellingen de voorbije maanden gehoor aan de oproep voor het schenken van beschermmateriaal aan Oekraïne.
Op 21 maart werd de negende bijeenkomst van de collegagroep georganiseerd. De groep was te gast in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.
Het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van de Zieken in Doornik heeft de hoofdprijs weggekaapt bij de prestigieuze Erfgoed Challenge van 2022. Het is de tweede keer dat het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium de prijs uitreikt.