In deze collegagroep wisselen collega's uit erfgoedbibliotheken, archieven en documentatiecentra tips en tricks uit over het behoud en beheer van bibliothecair en documentair erfgoed.
Vijf musea in ons land en ICOM Belgium Flanders slaan de handen in elkaar om de film 'Explosions Near the Museum' te tonen en zo hun publiek bewust te maken van de leegroof van museumcollecties in Oekraïne.
Collectiezorg is een kerntaak van veel organisaties in onze sector en prominent aanwezig in de werking van de organisatie. Maar hoe kan de dagelijkse zorg voor erfgoedcollecties bijdragen aan duurzaamheid?
28 april is door de Internationale Arbeidsorganisatie uitgeroepen tot 'Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk'. Een ideale dag om even stil te staan bij de risico’s op de werkvloer, ook voor cultureel-erfgoedwerkers.
Eind maart organiseerde MuseumNext 'The Green Museums Summit'. Heeft u dit digitale symposium gemist? FARO vat enkele interessante presentaties voor u samen. Vandaag: het Museum of Communication, Bern.
Uit alle hoeken van Vlaanderen en Brussel gaven erfgoedinstellingen de voorbije maanden gehoor aan de oproep voor het schenken van beschermmateriaal aan Oekraïne.
Op 21 maart werd de negende bijeenkomst van de collegagroep georganiseerd. De groep was te gast in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.
Het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van de Zieken in Doornik heeft de hoofdprijs weggekaapt bij de prestigieuze Erfgoed Challenge van 2022. Het is de tweede keer dat het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium de prijs uitreikt.
Kan uw museum, archief of erfgoedbibliotheek materialen in stock missen? Bied ze dan aan aan getroffen erfgoedorganisaties in Oekraïne. Verschillende collega-erfgoedorganisaties gingen u al voor.
De Belgische Beroepsvereniging voor Conservators-Restaurateurs doet een oproep aan professionals om papers in te dienen voor haar twaalfde colloquium, dat plaatsvindt op 16 en 17 november 2023 in Brussel.
Op zondag 27 november richt de Dag van de Wetenschap, het grootste wetenschapsevenement van Vlaanderen en Brussel, de spots voluit op wetenschappelijk onderzoek en technologische innovaties.
De voorbije weken werden de rekken van de FARO-bibliotheek aangevuld met een aantal interessante aanwinsten voor iedereen die met erfgoedzorg bezig is. Een overzicht.