Op donderdag 22 maart 2018 organiseert FARO een socratische dialoog waarin we aan de hand van casestudies onze percepties over de kwaliteit van restauraties onder de loep nemen.
Op dag zeven van de Summer School verdiepten we ons in de wereld van de XRF-technologie en kregen we inzicht in de verschillende adhesieven.
Op dag zes van de Summer School brachten de studenten een uitgebreid bezoek aan het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel, waar ze een diepgravende inkijk kregen in het depot en het restauratieatelier.
Op dag vijf van de Summer School werd de focus gelegd op depotmanagement. In de namiddag brachten we een bezoek aan het Hessenhuis in Antwerpen.
Op zaterdag gingen de studenten vanuit Antwerpen met de bus op uitstap. Op het programma: een bezoek aan een van de depots van de KU Leuven en aan het Musée Africain de Namur.
Deze derde dag van de Summer School stond grotendeels in het teken van hout. Ook op het programma: toxicologie bij etnografische objecten, XRF-onderzoek en een stevige praktijksessie.
Op dag 2 van de Summer School luisterden we naar interessante bijdragen over microscopie, het maken van monsters en het analyseren van organische vezelmaterialen.
De focus van de Summer School ligt dit jaar op etnografische artefacten, meer specifiek uit organische materialen. Tijdens deze eerste dag werden we alvast verwend met een reeks boeiende bijdragen van diverse gerenommeerde sprekers.
Morgen is het zover, dan gaat de tweede editie van de Summer School van start. FARO-medewerker Julie Lambrechts brengt dagelijks verslag uit vanop deze Summer School, hou dus zeker deze blog in de gaten!
Het Agentschap Onroerend Erfgoed publiceerde met 'Dendrochronologie en erfgoedonderzoek' onlangs een nieuwe handleiding die ook voor cultureel-erfgoedwerkers zeer nuttig kan zijn.
Het Museum voor Etnografie in Genève (MEG) is uitgeroepen tot European Museum of the Year 2017. De jury is vooral onder de indruk van de multiculturele en interdisciplinaire aanpak die het museum huldigt.
‘De helende kracht van kunst’ is een innovatief colloquium dat de werking van kunst wil toetsen aan projecten in binnen- en buitenland. De nadruk ligt op wat kunst en professionele kunstenaars kunnen bijdragen aan het zorgveld.