Oproep voor bijdragen aan Informatie aan Zee

Informatie aan Zee 2021 © Simon Bequoye

Op 19 en 20 oktober 2023 verzamelen Vlaamse informatieprofessionals in Oostende voor het tweejaarlijks congres Informatie aan Zee. De VVBAD lanceert een call for papers over het thema ‘Impact’.

Impact: maken we het verschil? Maak het verschil!

Met het thema Impact: maken we het verschil? Maak het verschil! wil de VVBAD dieper ingaan op de maatschappelijke rol van de informatiesector. Hoe blijft deze sector relevant in een veranderende samenleving?

Welk verschil maken we en hoe kunnen we dat verschil maken? Denk aan sessies over gemeenschap en bibliotheken, participatief archiveren, diversiteit, dekoloniseren, een inclusieve en gelijkwaardige samenleving, ethische praktijken, duurzaamheid, zelfontwikkeling, gebruikersgericht werken, maatschappelijk werk, de impact van nieuwe technologieën op onze sector en gemeenschap, het belang van evalueren, meten en parameters …

Call for papers

De call for papers staat open voor diverse werkvormen. Geïnteresseerden kunnen een voorstel indienen voor een lezing, workshop, debat, rondetafelgesprek, masterclass, getuigenis of kunnen een andere werkvorm voorstellen. De VVBAD trekt dit jaar ook bewust de internationale kaart: voorstellen kunnen zowel in het Nederlands, Frans als Engels.

De VVBAD zoekt sprekers die over impact in de informatiesector in gesprek willen gaan. Voorstellen kunnen hier tot 29 januari 2023 ingediend worden.

Benieuwd hoe het er vorig jaar aan toe ging? 

Hier leest u een verslag van de sessies ‘'Samenwerken rond erfgoed' op Informatie aan Zee, 14-15 oktober 2021.

Bron: VVBAD  
Foto: Informatie aan Zee 2021 © Simon Bequoye

Jelena Dobbels