Cultureel erfgoed zoekt internationale ervaring? Grundtvig biedt tal van mogelijkheden

Beeld van een workshopAltijd al graag willen weten hoe cultureel erfgoed in het buitenland wordt aangepakt? Benieuwd naar ervaringen van internationale collega’s? Het Grundtvigprogramma biedt u een ideale gelegenheid om eens over de grenzen heen te kijken. U verneemt er alles over via de website van Epos-Vlaanderen. Hieronder vatten we alvast de hoofdlijnen samen.

Het Grundtvig-programma wil voornamelijk de participatie van volwassenen vergroten en dat in een brede context. Om de individuele mobiliteit te verhogen ondersteunt Grundtvig (studie)bezoeken, uitwisselingen en nascholingsactiviteiten. De Commenius & Grundtvig databank brengt de interessante studiedagen en workshops voor u in kaart. Nieuw is ook dat u een Grundtvig-assistent kunt ontvangen of zelf voor een langere periode in het buitenland ervaring kunt opdoen.

Daarnaast ondersteunt Grundtvig ook de samenwerking tussen verschillende Europese partners, bijvoorbeeld in leerpartnerschappen en senior volunteering projects. Hier staat het uitwisselen van ervaring centraal. De multilaterale projecten leggen dan weer de klemtoon op ontwikkeling en vernieuwing. Grundtvig netwerken brengen vele partners samen rond een thema.

Voor uw zoektocht naar internationale partners kunt u in de eerste plaats op de hulp van Epos-Vlaanderen rekenen. Op hun website vindt u naast een databank met partners ook buitenlandse oproepen voor uitwisselingen terug. Als u zelf graag een assistent ontvangt of een oproep wil lanceren kunt u eveneens bij Epos-Vlaanderen terecht.

Kortom: laat deze kans niet aan u voorbij gaan en verruim uw blik in het buitenland!
Jacqueline van Leeuwen