Dag van de Cultuureducatie: voor meer erfgoedwijsheid!

Foto: Paolo Chiabrando via Unsplash

Wat is erfgoedwijsheid precies? En waarom is het zo belangrijk om dit begrip voortaan mee te nemen in de educatieve missie?

Bij erfgoedwijsheid gaat het niet zozeer om het ontwikkelen van kennis óver erfgoed. Het gaat daarentegen wél om het ontwikkelen van een kritische blik op erfgoed. Waarom is iets erfgoed? Wie bepaalt dat? Hoe denken we over erfgoed? Er zijn daarbij verschillen over tijden heen; van persoon tot persoon en van gemeenschap tot gemeenschap …

Hester Dibbits (Reinwardt Academie) pleit voor zo’n erfgoedwijze blik omdat het in deze tijden enorm kan bijdragen aan persoonsvorming en burgerschap, zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen.

Dag van de Cultuureducatie 2021

Wil u nog meer weten? Dan kunt u hierover meer te weten komen door te kiezen voor de sessie met Hester Dibbits op de Dag van de Cultuureducatie, op 11 maart 2021.

Natuurlijk staat er ook nog héél veel anders op het programma dat minstens even interessant is. Hebt u keuzestress? Moedig dan zeker ook andere collega’s in uw organisatie aan om sessies bij te wonen, en organiseer na de Dag een digitale koffieklets om hierover bij te praten.

Bekijk hier het volledige programma. Het aantal deelnemers loopt inmiddels flink de hoogte in, maar inschrijven kan nog steeds. Mis deze Dag niet! 

Foto: Paolo Chiabrando via Unsplash

Hildegarde Van Genechten